Türkiye İstanbul sözleşmesinden çekildi

Halk olarak, ırk olarak, insan olarak bile ülkece kutuplaşmış durumdayız. Halk başı boş ve agresif hale getirildi, ekonomik olarak zaten büyük bir çöküntü yaşıyoruz.

Biz çöküntü yaşarken bazı kurumlar varlıklı hale getirildi, birilerinin borçları silindi. O kurumlar olası bir iç karışıklık için tonla mürit yetiştirdiler ve hazırda bekliyorlar...

Gidecek gibi değil, gitti.

En basitinden ülkede 10 milyondan fazla suriyeli mülteci olduğu düşünülüyor. Her geçen gün tıpkı mitoz bölünme geçiriyormuşcasına çoğalıyorlar ve örgütleniyorlar. Sonumuzu onlar bile getirebilir.

Hafiften şeriat istiyoruz diye eylem yapmaya başladılar bile.

Şeriat isteyenler şunu bilsinler ki çok sağlam güven, özveri ve tecrübe ister o iş. Denemesi bedava, işler o noktaya gelirse zaten tüm ipler kopar, azdan az çoktan çok gider. Seçime kadar sağduyulu olmak gerek.
 
Hocam kadına şiddeti azaltmak ya da bitirmek istiyorsak önce kadına şiddetteki "kadın" kelimesinin kaldırılması lazım. Şiddet şiddettir. Kadın, erkek ya da başka bir şekilde ayrılamaz. Eğer kadın ve erkeği toplumda eşit seviyeye getirmek istiyorsak, bunu cezai işlemler içeren içereklerle değil, kadını toplumda güçlü; kendi ekonomisi ve iyi bir eğitimi olan konuma yerleştirmek lazım. Hangi cezai uygulama şiddeti azalttı ki? Her şeyden önce eğitim. Ata'mızın bir bildiği vardır herhalde...
 
İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi gayet güzel olmuş. Erkek ve kadın eşitliğini değil, kadını üstün kılan bir sözleşmeydi.
Abicim sen sözleşmeyi oturma organınla mı okudun, ya da okudun mu? Kadının beyanını üstün kılıyor sözleşme. Yani bugün birisi kız kardeşine bir şey yapsa soruşturma açılması için kız kardeşinin şikayet etmesi yeterli olacak. Kadının beyanı bu. Soruşturma açılması da konunun incelenmesi demek. Yani şikayet eder etmez adamı hapse atıp 10 yıl vermeyecekler. Konu incelenecek.
 
Erkeklere şiddet uygulama hakkı verilmemiş (!)
Sözleşme iyi ki kaldırılmış diyen aptal kesimden değilim ancak dövecek, öldürecek adam yine yapar ki. Haberlerde şiddete uğrayıp/kocasından boşanan kadınları görünce öleceklerinden emin oluyorum çünkü adam akıllı cezası yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı