Türkiye ve geleceği

Seni hiç alakadar etmez.
Eleştiri olmadan gelişim olmaz. Ben senin düşünceni eleştirdim sadece. Sizin gibi insanlar eleştiriye bile açık olmadığından dolayı böyle anlamsızca tepkiler verebiliyor.

Ülkeyi bu zihniyet yıllardır yönetiyor işte. Kapitalizmin de ötesinde adam. Tam bir Anti-MUhammed oldu. Köleliği tekrar getirmek istiyor galiba. Süper sonic Neandartal.

Köle toplumu özleminin itirafı! Erdoğan: Karnını doyuruyorsunuz, her türlü ihtiyacını karşılıyorsunuz yine de oy vermiyor…
...

Son düzenleyen: Moderatör:
Acin 30 sene onceki programlari izleyin. Elestriler ayni. Enflasyon, issizlik, irtica vs.

Insanlar cahil. Cahil insani kandirmak kolaydir. Milliyetcilik yaparsin, vatan millet sakarya edebiyati yaparsin, din siyaseti yaparsin, Ataturk edebiyati yaparsin kandirirsin.

1 dolar 1.4 milyon Turk lirasi idi. Cumhuriyet ilk kuruldugunda 1 dolar 1 liraya yakindi. Gecen yillar icinde milyon kat fark atti. Guney Kore ile TR ekonomisi 80 lerde kafa kafayaydi. Simdi Guney Kore 20 tane TR cikarir cebinden.

Turkiye, Arap kulturu ve dini ile uyutulan, bati kulturune ozenerek yasamaya calisan ama ne Arap gibi ne de Batili gibi olamayan, egitimli ve becerikli bireylerin yurt disina kacmak zorunda kaldigi, ilkokul mezunu esnaflarin milletvekili oldugu, kadinlarin o*spu olur endisesiyle okutulmadigi, okuyan kadinlarin is gucune katilim oraninin yerlerde oldugu, turban, şike ve hic bitmeyen "tum dunya bize dusman, hep dış mihraklar" edebiyatiyla sanal dusmanlarla kusatilmis cahil insanlarla dolu bir ulkedir. Tarih boyunca yapilan tum reformlar halkin iradesiyle degil, tepeden inmedir ( bir liderin vizyonu ile) Ataturk ve ilkeleri, Osmanli Tanzimat fermani vs hep halka dayatilmistir. Yenilik hep "kotu" ya da "ahlaksiz" olarak algilanir.

Gavur diye kucumsedigi ve hakaret ettigi, tatil yorelerinde yolunacak kaz olarak gordugu saftiriklerin yaptigi arabalara biner, onlarin yaptigi telefonlari kullanir. Buyukler konusurken kucukler susar. Babanin yaninda efendi olunur, anneye cevap verilmez. Kadin kismi oyle her ise karismaz elinin hamuruyla. Vatandasin gorevi 4 senede bir oy kullanmaktir. Oy verdikten sonra vazifesi biter. Parti lideri karizmatik, maço ya da kabadayi degilse liderlik vasfi yoktur. Parti manifestosunun bir anlami kalmaz. Turkiye disinda kimse Muslumanligi dogru uygulamaz. Surekli olarak itaat etme, sorgulamanin onunu kesme, bu isin dogrusunu biz biliriz siz kafanizi takmayin edebiyati vardir. Fikirler degil, soyleyen onemlidir. Bu kulturel altyapi ve yozlasmislikla bizden bir b*k olmaz.

Benim sahsen hic umudum yok ulkem adina. Kendimi kurtardim ama buralarda mucadele veren kimselere uzulmemek elde degil.

Son düzenleme:
Eğer böyle gidersek yurtdışından 1000 Euro bozdurup buraya geldikten sonra krallar gibi yaşayan sözde vatan sevdalıları daha da kral gibi yaşayacak ve Türkiye mükemmel durumda demeye devam edecek.

Biraz geç olacak ama ekliyeyim, milliyetçilik denen illet bu ülkenin başında olduğu sürece birinci olarak demokrasi ikinci olarak da insan hakları düzelmeyecek. Hakimin avukata eteğin kısa dediği bir ülkeden bahsediyoruz sonuçta.
Şimdi büyük ihtimalle milliyetçiliğe illet dediğim için linç edileceğim ama nedenini de söyliyeyim. Milliyetçilik bir toplum ya da ırkın başka bir toplumun önüne geçmesini isteyen ideolojidir, ki bu haliyle Atatürk Milliyetçiliği oluyor ama bu haliyle bile ortada bir ayrımcılık vardır. Bir de ırk milliyetçiliği diye bir şey vardır. Örnek olarak Türk Milliyetçiliği'ni verebiliriz. Bunda ülkemizdeki vatandaşların Türk milletinden olduğu kabul edilirken aynı zamanda sadece Türk ırkından olan yurtdışındaki Türkler de bu milletten gösteriliyor. E o zaman da bu ülkedeki vatandaşların milliyetçiliğine değil de ırk milliyetçiliğine dönüyor. Bu da bir nevi ırkçılığın başlangıcı oluyor. İşte bu sorun çözülmediği sürece asla ama asla bu ülkede demokrasi olamaz ne yazık ki. Demokrasi olmayan bir ülkenin de zamanla başına nelerin geldiğini görmüşsünüzdür. En basit örnek Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşudur.
Ek olarak yazmayı unutmuşum, demokrasi olmayan bir ülkeye yabancı yatırımcı gelmez, doğal olarak da Dolar cinsinden para gelmez. O zaman da ithal mal almak çok zor olur. Eğer ülke kendi kendine yetiyorsa kaynakları bitene kadar dayanır, ama sonrasında da hem demokrasinin olmaması hem de ekonomik şartlardan dolayı çok büyük bir isyan patlak verir.

İşte
İşte bu be! Sağolun hocam, aynen düşündüklerimi yazmışsınız.
Ben bu yüzden kendim başta olmak üzere insanlara yurt dışına gidin diyorum. Yani Allah aşkına şuradaki bir mesajda 1977 seçim müziği var ve zihniyet;
“Zühtü köprü, yol, baraj...”
“Komüniste kanma, din iman gider elden zühtü...”
Yani insanlar ne bekliyorlar hala anlamıyorum. Olmayacak bu ülke bir Güney Kore. Asla bir Alman gibi refahımız, bir Kanadalı gibi demokrasimiz, Amerikalı gibi özgürlüğümüz olmayacak. O yüzden yurt dışına gitmeliyiz.
Bunu neden anlamak istemiyorlar?
Aldığımız rezil eğitim sistemi ile her zaman en az bir adım gerilerinde olacağız, yetişme tarzımızla her zaman biraz daha ezik olacağız.
Size gerçeği söyleyeyim mi?
Bundan 15-20 sene sonra da benzer konuları (terör, ekonomi, adalet vs) konuşup didişeceğiz.
Bir s**m olmaz bu aptal orta doğu ülkesinden.
Bunu dedik mi de kızıyorlar?
‘Ima shen nea yaptığın?!’ Diye soruyorlar. Zamanında yurt dışına giden birinin yazdığı bir mesaj vardı: “ Ne kadar çalışırsan çalış bazı şeyleri satın alamıyorsun, özellikle de bu ülkede.”
Ülkeyi diplomasız, maço cahil biri yönetiyor. Ondan sonra sen ne yaptın?
Ne yapabilirim? Ne yaparsan yap, önüne engel koyuyorlar.
İnsanlar önce ‘insan’ olduğunu hatırlamalı bence, milliyetten önce.
Hayır yani bana yabancı biri kendi milletimden insanlardan daha iyi davranıp, daha önemsiyorsa ben neden bu milleti savunayım ki?

Son düzenleme:
Bana patlamayın ama bence Türkiye'yi adamakıllı yönetebilen tek parti Ak Parti. Türkiyeyi kötü bir durumdan çıkardı ve o halinden bu hale getirdi. Yaşlı insanlara sorun hepsi Türkiye'nin eski halinden bahseder. İstanbul'da patlayan çöpler, çöken altyapı, suların kirliliği vs. inkar edilemez gerçekler. Şimdi milletimiz hala akıllanmadığından İstanbul'u tekrar diğer partilerin ellerine verdiler. Az akıllanadursunlar ben de Aksaray'dan çayımı içerek olacak olayları izleyeyim.

@Teknik124 geçen gün Ankara'da olan selin nedeninin malum parti olduğunu hatırlatırım. Üstüne bir de FETÖ'yü besleyenin ve devlette azalmış olan torpili neredeyse tavana çıkaran ve tek işi iftira atmak olan zihniyetin de malum parti ve yandaş medya zihniyeti olduğunu da unutmamak gerek.
Daha çok yazardım ama telefondayım, arkadaşlar sayamadığım şeyleri arkadaşa yazarsanız sevinirim.

@Orantı Geçenlerde PKK terör örgütü değildir diyen kimdi acaba? Fetöcüleri Türkiye'ye alan ve iş yapmadıkları halde onlara para verip diğerlerine bi s** vermeyen parti kimdi? Türkiye'de Fetöcülere karşı operasyon başlatınca bu operasyonlar boş deyip bir sürü kişi yakalanıp fetöcü olduklarını itiraf edince ne oldu?

İnsanlar önce ‘insan’ olduğunu hatırlamalı bence, milliyetten önce.
Hayır yani bana yabancı biri kendi milletimden insanlardan daha iyi davranıp, daha önemsiyorsa ben neden bu milleti savunayım ki?
Aynen öyle hocam, tek işleri ayrımcılık. Hani diyelim ki ırkçılık yok, o zaman da zengin fakir ayrımcılığı var. Koskoca devletin kurumu bile spor kursu için aylık 100 lira para alıyor. Adam geçinemiyor yani neyin kafası! Üstüne üstlük bunu parası yoksa kullanmasın diye lanse ediyorlar. Küçücük çocuğun babası zengin değil diye (ki burada babanın suçu yok ama abartılı bir şekilde var diyelim o zaman bile çocuğun suçu yok) çocuk babası zengin olan çocuğun gittiği yere gidemeyecek mi? Onun yediği şeyden yiyemeyecek mi?
Sonra üstüne komünizm şeytandır, sosyalizm de onun kardeşidir diyorlar. Çıldırmamak elde değil.
@CYP bu arada hocam yaşımı tahmin edebilir misiniz size zahmet, yorumlarıma bakmayın ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…