Türkiye'de artık yaşanmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teorik olarak zaman ilerliyor ve illaki gelişecek. İsterseniz yakın komşumuz İran, Suriye, Irak'a bakabilirsiniz.
Suriye, Irak, Iran gibi "ilkel" ve Amerika ile politik ilişkeleri zayıf ülkelerden örnek vermeniz saçma olmuş. Şuan adam akıllı Şeri hukuku uygulayan yok. (not: Şeriatçı değilim sadece İslamın böyle lekelenmesine sessiz kalamadım)
 
Zaten ekonomi ve cahil halktan bıkmıştım yaşamak istemiyordum bir de dün Porçay'ın 4 yıl 2 ay hapis cezası aldığını gördüm.

Cinayet: Ceza yok.

Tecavüz: Ceza yok.

Teröre destek: Ceza yok.

Şiddet: Ceza yok.

Hırsızlık: Ceza yok.

Parodi: 4 yıl hapis.

Artık Türkiye'de yaşanmaz.
Arkadaşlar biri de cevaplasın bunlara nasıl ceza yok anlayamıyorum ! Örnek verin ceza yok diyip işin içinden sıyrılmayın !

Bir canım memlekettaşım da dememiş ki yahu bu adam neden böyle bir parodi çeker. Tamam sizler kendi akıl, mantığınızla hareket edebiliyorsunuz ama yaşı çok küçük kardeşlerim var ve internette gezerken bu videoya denk geliyor. 1 milyondan 1 küçük kardeşimiz bile özense bu vebaldir kimse kusura bakmasın. Ben cezası 3 yılmış 5 yılmış onu tartışmıyorum sadece videonun yanlışlığını tartışıyorum.

Umarım yarın evlenip o herkesten sakındığınız oğlunuz, kızınız esrar, uyuşturucu, cinayet, hırsızlığa özenecek içerikler ile karşılaşmaz. İnşallah.

Hayırlı akşamlar cümleten.
 
Ben sadece ülke ekonomisine değinmek istiyorum:

Her sene yurt dışından aldığımız mallar yurt dışına sattığımız mallardan daha fiyat bakımından daha fazlaysa ortaya çıkan zarara cari açık denir. Cari açığın kapanması için yapılacak iki şey vardır.

Bunlardan birisi üretmektir. Yurt dışından ithal ettiğimiz şeyleri kendimiz üretmeliyiz.

İkincisi ise yerli olanı kullanma bilincine sahip olmaktır. Yani üretmekle iş bitmiyor. Bugün yurt dışından aldığımız birçok şeyi zaten üretiyoruz. Örneğin kola üretiyoruz ama yine de Coca-Cola kullanıyoruz, fındık kreması üretiyoruz ama yine de Nutella kullanıyoruz, bütün dünya Türkiye'yi tekstil konusunda bir numara görürken bizim yabancı marka özentiliğimiz olduğu için Lacoste, D&G, Armani, Gucci vs. gibi markalardan vazgeçmiyoruz. Çorba, kırtasiye, şampuan, mobilya ve daha yüzlerce alanda kendi malımız ve markamız varken marka takıntısı bir millet olduğumuzdan dolayı yabancılara yöneliyoruz. Eğer her alanda mümkün olduğunca yerli markalara yönelseydik belki ekonomi bugün daha iyi durumda olabilirdi.

Vatandaş olarak ilk önce kendi zihniyetimizi düzeltelim, eğer üzerimize düşeni yapmamıza rağmen hâla durum düzelmezse o zaman yaşadığımız ülkeyi suçlarız.
 
Zaten gerçek hayatta gayette öyleyim, benim gibilerde var fakat 80 milyon enayinin arasında kendimizi duyuramıyoruz. O yüzden de Avrupa'ya gidip hayatı yaşamak istiyoruz bu ülkede neredeyse nefes başına vergi vermek istemiyor
Kendini çok bir halt sanıyorsun değil mi? 80 milyon enayiymiş. Hayatta ne başardığını söyle ki bu cümlende haklısın diyebilelim. Kendini eleştiren herkese enayi,cahil gibi benzetmeler yapan tiplerdensin heralde.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı