Devlet niye katkı yapsın ben de bu kafayı anlamıyorum. Devletin yapması gereken tek şey rekabeti korumak. Devletin yapması gereken tek şey haksızlıkları denetlemek. İnsanların yatırım yapması gerekiyor. Bakın bakalım dünyanın büyük markalarına. Kaç tanesi devlet desteğiyle kuruldu?
Şu insanımız hakikaten sırtını devlete dayamayı çok seviyor. Sonra kriiiğğzz diye ağlıyor. Biraz liberal düşünelim arkadaşlar, rica ediyorum. Siz o ortamı hazırlamazsanız hiç kimse size yatırım yapmayacaktır. Devlet girse bile, devlet bile o işten zararlı çıkacaktır.
Görüş meselesi. Ben liberalizmi desteklemiyorum. Serbest piyasa adaleti sağlayamıyor büyük firmalar pastadan pay vermek istemiyor vs.. Bunlar tartışılır görüş sonuçta. Ama gelişmekte olan bir ülkede fazla liberalizm ancak adaletsizlik ve kriz doğurur piyasayı kendi haline bıraktığın, sadece denetlediğin için piyasada kar maksimizasyonu için hareket ettiğinden küçük balık göremezsin. Firmalar gelişmiş ülkelerin montaj ayağına dönüşür daha ileriye gidemez. 29 krizi sanırım bunun unutulan en acı örneği