Türkiye'de bir otomobile en fazla kaç lira verirsiniz?

Amerika'da Audi guzel araba, ama eyaletine gore degisir. Audi, mid-West gibi kar alan bolgelerde 4 cekisiyle ideal bir aracken, West Coast'ta spor arabalar daha ideal (ideal'den kastim, pedal-to-the-metal bakimindan :) )

Ben Los Angeles deyim hocam kar kış vurmuyor bizi 😂 Rs 6 aldım bende 2021 model bastınmı gidiyo maşallah.
 
Ben Los Angeles deyim hocam kar kış vurmuyor bizi 😂 Rs 6 aldım bende 2021 model bastınmı gidiyo maşallah.

Biz de Bay Area'daydik. Mustang'i Ohio'dayken kullaniyordum :) Kis doneminde burnout yapmadan free donut yapmak cok zevkliydi rear-wheel drive ile
 
400-450 bin TL fiyatlar artık C segmenti üst donanımlı arabaların fiyatı. Yapacak bir şey yok, şartlar belli piyasa belli. Gerçekten doğru düzgün bir araba almak istesem en fazla 1 milyon TL verirdim, o da ancak premium bir D sınıfı SUV için yeterli. Sedan almayı kabul edecek olursam 800 bin civarında verirdim.
 
En fazla vereceğimiz paraya bisiklet alınamıyor artık. O yüzden bizim en fazla ne kadar vereceğimiz değil, araba alırsak ne kadar daha az şemsiye açılır daha önemli bir hale geldi :)

Soruya gelecek olursam, maddi durum bir yana 250.000 TL'den fazlası kanıma dokunur. Ev fiyatlarına araba alır hale gelmek sinir bozucu. Yine sebep olanların kulakları çınlattım.
 
Şu anki maddi durumuma göre 350 bin diyorum. Bindiğim arabanın ederi de bu zaten. Üstü için yaşanılacak bir semtten iyi bir ev alırım arabaya vereceğim paraya. Ev > araba öncelik açısından.

Premium takıntım yok zaten. Evlenirsem mevcut arabamı satarım ev yatırımı için. Bir süre sonra da 2 maaşın getirdiği ortak birikim ile premium olmayan bir markadan yüksek beygirli bir D segment alıp (Peugeot 508 gibi) geçerim. D segment SUV'lar da hoşuma gidiyor, (Kodiaq gibi) bir delilik yapabilirim.

Genişlik olarak ihtiyacımı görür, sportiflik ve tasarım olarak beğeniyorum zaten. 500 daha koyup Premium alıp, sonradan görmeler gibi şov yapacağıma o parayı geleceğim(iz) için kullanırım.

Kısaca araba sonraki bir iş. Önce hayatını kurarsın, para harcayacağın öncelikli bir yer kalmaz. Gidip maddi durumuna ve zevkine göre bir araba seçersin.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı