Java Türkiye'de Java ne kadar popüler?

ccetin34

Decapat
Daha fazla  
Selamlar,
Şu anda Python programlama diline hakimim, SQL konusunda da oldukça iyiyim. Biraz web tasarımı ve kodlama geçmişim var; ancak bu alandaki bilgilerim eskide kaldı denebilir. Şu anda okulda Java dersi alıyorum ve aklımda bazı sorular var: Java günümüzde ülkemizde ne kadar popüler?

Java benim için iyi bir seçenek gibi görünüyor, çünkü mobil programlama veya bilgisayar programı geliştirmek istiyorum. Sizce Java ile devam etmeli miyim, yoksa başka alternatifler mi araştırmalıyım?
Teşekkürler.

Şuan Java, Gerekli işlevlerin çalıştırılmasında kullanan bir kod türü. Her türlü alternatif deneyebilirsin ama sana tavsiyem Next.js ile uğraşman olacak.

Şuan Java, Gerekli işlevlerin çalıştırılmasında kullanan bir kod türü. Her türlü alternatif deneyebilirsin ama sana tavsiyem Next.js ile uğraşman olacak.
Java ile javascript aynı diller değildir, alakaları bile yok.

Selamlar,
Şu anda Python programlama diline hakimim, SQL konusunda da oldukça iyiyim. Biraz web tasarımı ve kodlama geçmişim var; ancak bu alandaki bilgilerim eskide kaldı denebilir. Şu anda okulda Java dersi alıyorum ve aklımda bazı sorular var: Java günümüzde ülkemizde ne kadar popüler?

Java benim için iyi bir seçenek gibi görünüyor, çünkü mobil programlama veya bilgisayar programı geliştirmek istiyorum. Sizce Java ile devam etmeli miyim, yoksa başka alternatifler mi araştırmalıyım?
Teşekkürler.
Günümüzde Türkiye'de back-end işlemlerinde Java Spring-boot framework'üyle yaygın olarak kullanılmaktadır (Yurtdışında da benzer şekilde.). Eskiden cross-platform uygulamalar için tek code base'i ile ilerme sağladığı için tercih ediliyordu. Fakat günümüzde kaynak kullanımı dolayısıyla eskisi kadar tercih edilmese de kullanılmaya devam ediliyor.

Mobil tarafta Android için geliştirmelerde ve cross-platform desktop/embedded uygulama geliştirme taraflarında kullanabilirsin. Ama bana sorarsan bu işler için çok daha iyi diller var (Daha optimize, daha hızlı, daha çok kullanıcı ve kaynak dostu). Onları öğrenmen geleceğe dönük daha fazla fayda sağlayabilir.

Java ile JavaScript aynı diller değildir, alakaları bile yok.

Günümüzde Türkiye'de Back-End işlemlerinde Java Spring Boot Framework'üyle yaygın olarak kullanılmaktadır (yurt dışında da benzer şekilde.). Eskiden cross-platform uygulamalar için tek code Base'i ile ilerme sağladığı için tercih ediliyordu. Fakat günümüzde kaynak kullanımı dolayısıyla eskisi kadar tercih edilmese de kullanılmaya devam ediliyor.

Mobil tarafta Android için geliştirmelerde ve cross-platform desktop/embedded uygulama geliştirme taraflarında kullanabilirsin. Ama bana sorarsan bu işler için çok daha iyi diller var (daha optimize, daha hızlı, daha çok kullanıcı ve kaynak dostu). Onları öğrenmen geleceğe dönük daha fazla fayda sağlayabilir.

C# için ne düşünüyorsunuz?

C# için ne düşünüyorsunuz?
C# Java'ya çok benzeyen bir dil. Kullanım alanları artıyor. Yine Cross-Platform geliştirme için uygun bir dil (Linux tarafında Mono kullanılıyor.). Mobil için de en son Xamarin vardı ben üniversiteye giderken ama hiç takip etmedim. Hala kullanılıyor mu bilgim yok, sizi yanıltmayayım. C# Windows tarafında çok sıkı optimizasyonlar gördü ve baya kullanılıyor (.Net Framework içinde).

C# Java'ya çok benzeyen bir dil. Kullanım alanları artıyor. Yine cross-platform geliştirme için uygun bir dil (Linux tarafında mono kullanılıyor.). Mobil için de en son Xamarin vardı ben üniversiteye giderken ama hiç takip etmedim. Hala kullanılıyor mu bilgim yok, sizi yanıltmayayım. C# Windows tarafında çok sıkı optimizasyonlar gördü ve bayağı kullanılıyor (.Net Framework içinde).

Çok teşekkür ederim.

Selamlar,

Teşekkürler.
Java web için Springboot var.

Diyelim okul kütüphanesi otomasyonu yapıyorsun ve bir sınıf yazıyorsun.

Java:
@Entity
public class Kitap{
    @Id("UUID") private Long id;
    private String kitapAdi;
    private Long ISBN;
    private String yazar;
    // Diğer özellikler
}

Yukarıdaki koda benzer bir sınıfta yazdığın kod, veri tabanında direkt tablo olarak oluşuyor mesela.

Sonra Springboot'un mesela RestAPI işaretleri var. Get, POST, DELETE gibi istekleri karşılayacak API'leri yazıyorsun ve ister düz HTML'e, ister tasarladığın web sitesine, ister React ile istersen Unity3D'ye bağlıyorsun falan, kullanışlı oluyor backend olarak.

Android Studio'da Java olması güzel bir şey. Daha çok Kotlin dili ya da React Native ve Flutter teknolojileri kullanıyorlar mobil için.

Java ile desktop geliştirici için bir şey diyemem yani biraz sanki ölü bir alan gibi. Mobil daha canlı duruyor.

Son düzenleme:
Enterprise alanda cok populer. Random 3 buyuk sirket secsen en az 2 tanesinde, en az bir projede java kullaniliyordur. Muhtemelen hepsinde JVM dili kullaniliyordur.

IBM, Oracle, RedHat, Jakarta, WebLogic, Tomcat, Jetty vs gibi olgunlasmis ve rustunu ispatlamis teknoloji saglayicilar ile birlikte 100+ muhendisin calistigi bir kurumda JVM temelli bir proje gormemen surpriz olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı