Türkiye'de öğrenci olmak

285004

Hectopat
Makaleler
1
Türkiye'de öğrenci olmak nasıl?

Bence çok zor. Çünkü, bir sınav olduğunu düşün ve sen ona 1-2 haftadır çalışıyorsun. Ve sınavdan 100 aldın.
Öğretmenlerinin gözünde yükseldin, arkadaşlarının yanında çalışkan gözüktün.
Fakat bilmediğimiz şey, 1-2 ay sonra aynı soruları sorarlarsa, eminim hepimiz iyi bir sonuç alamayız.
Mesela, yıllarca İngilizce dersi görüyoruz, fakat "çoğumuz" o dili konuşamıyor bile.
Bence artık, ezber döneminden kurtulup, öğrencilerin iyi olduğu alanlarda onlara ders vermemiz lazım.

Türkiye'de öğrenci olmak nasıl?

Bence çok zor. Çünkü, bir sınav olduğunu düşün ve sen ona 1-2 haftadır çalışıyorsun. Ve sınavdan 100 aldın.
Öğretmenlerinin gözünde yükseldin, arkadaşlarının yanında çalışkan gözüktün.
Fakat bilmediğimiz şey, 1-2 ay sonra aynı soruları sorarlarsa, eminim hepimiz iyi bir sonuç alamayız.
Mesela, yıllarca İngilizce dersi görüyoruz, fakat "çoğumuz" o dili konuşamıyor bile.
Bence artık, ezber döneminden kurtulup, öğrencilerin iyi olduğu alanlarda onlara ders vermemiz lazım.

Senin dediğin gerçekten doğru bir ifade. Fakat böyle bir şeyi yapmak kolay olmaz. Çünkü böyle bir olayı en baştan yapmak gerekirdi. Mesela şu anda çoğu üniversiteliler işsiz. Fakat benim bir çözümüm var. Devlet o meslekteki çalışabilecek alanlara bakıp ona göre bir sınır koyacak. Yani ne kadar iş varsa ona göre oran yapıp ona göre bir sınır koyacak. Tabi evet çoğu kişi belki de istediği mesleği yapamayacak fakat işsiz kalmasından iyidir. Tabii benim dediğimi yapmak çok zor bir şey. Çünkü en baştan yapmak gerekirdi. Yoksa çoğu öğrenci daha bitiremeden başka mesleğe yönelmek zorunda kalırdı. Bu işler kolay kolay olmuyor maalesef anlatmak istediğim bu.

Senin dediğin gerçekten doğru bir ifade. Fakat böyle bir şeyi yapmak kolay olmaz. Çünkü böyle bir olayı en baştan yapmak gerekirdi. Mesela şu anda çoğu üniversiteliler işsiz. Fakat benim bir çözümüm var. Devlet o meslekteki çalışabilecek alanlara bakıp ona göre bir sınır koyacak. Yani ne kadar iş varsa ona göre oran yapıp ona göre bir sınır koyacak. Tabi evet çoğu kişi belki de istediği mesleği yapamayacak fakat işsiz kalmasından iyidir. Tabii benim dediğimi yapmak çok zor bir şey. Çünkü en baştan yapmak gerekirdi. Yoksa çoğu öğrenci daha bitiremeden başka mesleğe yönelmek zorunda kalırdı. Bu işler kolay kolay olmuyor maalesef anlatmak istediğim bu.
Haklısın. Fakat 2-3 yıl sürse bile, değiştirilmesi gerek.
Çünkü, bu konuda hatanın neresinden dönersek dönelim, bu bizim yararımız dır.
Türkiye'de öğrenciyi geçtim yaşamak zor. Araba alacağım diyelim zamında zammı geliyor.
Eğitimin kalitesi = ekonomi.

Türkiye'de öğrenciyi geçtim yaşamak zor. Araba alacağım diyelim zamında zammı geliyor.
Maalesef şuan da Türkiye de ekonomik olarak sıkıntılar çekiyoruz.Devlette vergiyle kalkınmaya çalışıyor.Normal şartlarda arabanın fiyatı 700 bin TL iken vergiyle 2.1 milyon TL oluyor.Yani aslında bir tane değil 3 tane araba alıyoruz.

Hocam Türkiye'de öğrenci olarak yaşamak çok zor. 500 TL kredi veriliyor bölümümdeki projelerin malzeme fiyatları bile aylık 250 TL'yi geçiyor. Peki bu öğrenci arkadaş 250 TL ile nasıl 1 ay geçinecek. Öğrencilerin kafalarında geçim sıkıntısı olmaması lazım onların derslere odaklanmaları gerekir fakat Türkiye şartlarında dediğim şey imkansız.

Haklısın. Fakat 2-3 yıl sürse bile, değiştirilmesi gerek.
Çünkü, bu konuda hatanın neresinden dönersek dönelim, bu bizim yararımız dır.

Eğitimin kalitesi = ekonomi.
Evet kesinlikle değiştirilmesi gerek fakat 2-3 yıl süre kısa bir süre bu işlere göre.Ama eğitimde iyi olan her zaman 1-0 öndedir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı