Türkiye'de olmayan bir şey söyleyin

• Konuyu başlatan dksişm
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 296
  • Görüntüleme 16.392
Batının ikiyüzlülüğü, doğunun despotizmi, kâfirlik, gereksiz araba almak (1.6 litre ve 20 yıllık araba neyinize yetmiyor?), israf, din karşıtı evrim içeren eğitim, ırkçılık, kadın cinayetleri, savaş, yoksulluk... Daha sayarım da sonra devam edeyim. :D

Silivri'den uzaklaşma çabaları.

Doğal olarak haberim var onlardan. Ama adı üstünde "alim". Alim farklı kendini "hoca" ilan edip dini keyfine göre şekillendirenler farklı.
Bugüne kadar Allah'a şükür tek 1 hoca bile dinlemedim (cami imamı hariç) tüm bilgimi kendim Kuran-ı Kerim tefsiri ve meali ve sahih hadisler ile öğrendim.

Alimlere saygım sonsuz fakat düzgün alimlik yapanlara saygım sonsuz, tutupda o sözde "hoca"lar gibi dini işine geldiği gibi eğip büküyorsa canı cehenneme , ateşi bol olsun.
@276324
Öğreten hocadır, alimler de hocadır. Alim ve hoca kavramlarını birbirine çok uzakmış gibi görmeyi ne zaman bırakırsınız tahmini? Ayrıca fetö gibi, adnan oktar gibi, yaşar nuri gibi siyonistlerin piyonlarını hoca niyetine dinlersen, ülkede ki asıl hocaları bilmezsin. İhsan Şenocak, Nurettin Yıldız, Kerem Önder, Ahmet Mahmut Ünlü gibi hocaları dinlemezsen, Türkiye'de hoca yok dersin...

Öğreten hocadır, alimler de hocadır. Alim ve hoca kavramlarını birbirine çok uzakmış gibi görmeyi ne zaman bırakırsınız tahmini? Ayrıca fetö gibi, adnan oktar gibi, yaşar nuri gibi siyonistlerin piyonlarını hoca niyetine dinlersen, ülkede ki asıl hocaları bilmezsin. İhsan şenocak, nurettin yıldız, kerem önder, Ahmet mahmut ünlü gibi hocaları dinlemezsen, Türkiye'de hoca yok dersin...

Dinimi kendim araştırarak öğrenmeyi seviyorum diyelim.
Hacıya hocaya itimat etmiyorum genel olarak çünkü güvenemiyorum.
Adam elini kolunu sallaya sallaya bir hadis anlatıyor kaynak yok bir şey yok, ben nereden bileyim bunun başka bir tarafından sallamadığını?
En fazla camideki hocayı dinlerim ötesine ihtiyacım yok, o saydığın hocaların hepsini biliyorum ve o hocalar kadar dini seviyede bilgim var zaten :)
Kuran-ı kerim, Tevrat ve İncil'i meal ve tefsirleriye beraber okudum, ateizm, deizm, satanizm, agnostiklik ve benzeri 50+ dini inceledim, öğrendim ve bunların içinden islamiyeti seçtim.
Bu kadar araştırmanın üstüne din konusunda yeterince bilgiliyim doğal olarak çünkü dediğim gibi ailem Müslüman olduğu için değil kendim istediğim, sevdiğim için Müslüman'ım elhamdülillah.
Ayrıca tarikatlar yüzünden "hoca"lara karşı özel bir ön yargım var genel olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı