Türkiye'de oyun oynama devri bitiyor

Evet dostlar, artık aylık 15-20 bin TL geliriniz yoksa yeni konsollar ile yeni nesil oyunları oynamanız imkansız. PS4, Xbox One X gibi eski nesil konsollarınız olsa bile eminim bir çoğunuzun bir oyuna 700TL verecek bütçesi yoktur.

Euro'nun 9TL'ye dayanmasının etkilerini görmeye başladık, görmeye de devam edeceğiz.

Eki Görüntüle 684530

Eki Görüntüle 684531

Eki Görüntüle 684533

Şahsen 2020 yılında konsol almanın çok mantıksız olduğunu düşünüyorum. Evet PC'de The Last of Us, God Of War gibi baş yapıtları oynayamıyoruz ama yinede sistem toplamak daha mantıklı. Horizon Zero Down'ın PC'ye gelmesi ile beraber önümüzdeki yıllarda pek çok PS4 özel oyunun PC'ye geleceğini düşünüyorum.

XBox Game Pass ve EA Acces gibi servisler bizi azda olsa bu durumdan kurtarıyor. Yukarıya fotoğrafını bıraktığım Anthem ve NFS: Heat'i EA Acces ile 25TL'ye bir ay boyunca oynayabiliyorsunuz. Şuanda başımıza gelebilecek en kötü durum büyük oyun firmalarının Türkiye'ye satış yapmayı bırakacak olmasıdır. Umarım böyle bir şey olmaz. Ülkemize önem veren oyun firmaları belki Türkiye'ye özel fiyatlandırma yapabilirler. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Korsan artacak, internet kafeler daha fazla kar edecek, bulut oyun servisleri zenginleşecek.
Game Pass vs. servislerin kullanımı da artacak.
 
PS'ler 7 sene, tek rakip ve güncel cihaz olarak hayatına devam ediyor. Ve bu hayatında her oyunu en üst seviyede oynuyorsun. XBox'ta durum ne bilmiyorum.

Sistem toplayıp 7 Sene üst seviyede oynaman imkansıza yakın bence. Oyun fiyatları dediğin gibi el yakıyor ama PC'de sistem yenileme maliyetine sayabilirsin. Aslında ikisi arasında seçim yapacak olsam PC'yi seçerim fakat sadece oyun diyorsan konsollar bence daha mantıklı.
 
Konsolda crack yoktu değil mi :)
Var. :)


Oyun devri bitiyor sanki. Aslında bu dünyaya bile yansıdı galiba. Eskiden hep yüksek bütçeli oyunlar tutarken artık "Fall Guys", "Among Us" gibi daha çerezlik oyunlar tutuyor. Fiyatları düşük olduğu içinde herkes alıp oynayabilir.

Bu fiyat konusunda CDPR firmasını tebrik ediyorum. Ülkemize en iyi davranan oyun firması.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı