Türkiye'de üniversite mi? Almanya'ya gidip işçi olmak mı?

Arkadaşlar merhaba, şimdi ben 12.sınıf öğrencisiyim ve açıkçası bu ülkeden pek bir ümidim kalmadı. Bu yaz gezmek amaçlı akrabalarımın yanına Almanya'ya gittim ve orada marketi olan dayım bana üniversite okumazsan seni buraya katarız dedi. Şimdi ben dil öğrencisiyim ve İngilizcem B1-B2 arası. Sizce şu an derslere çalışmak yerine Almanya'ya gitmek için Almanca öğrenmeye başlayayım mı?
Ailem ve arkadaşlarım yine de bir diploman olsun diyorlar. Sizce açık öğretim yüksekokulundan mezun olmak mantıklı mı?
Türkiye'de Celal Şengör'ün dediği gibi üniversite yok maalesef. Her yere üniversite açınca böyle oluyor. Bence bir sıkıntı olmazsa (yani ülkeden atılmazsan) Almanya daha iyi bir tercih.

İmkanım olsaydı üniversite okuyup sonra Almanya'ya giderdim. Ha ama illa birisi seçenekse ben Almanya'yı seçerim. Bu ülkede üniversite mezunu olmanın bir önemi yok. Okumuş damgalı işsiz oluyorsunuz sadece.
Diplomon cidden olsun sonra almayada gelir biriktirerek okuyabilirsin.
Üniversite sınavına gene çalış Almanya'ya kalifiye bir iş yapmaya git. Hem zaten Almanya'ya gitmek o kadar kolay bir şey değil vize çıkmıyor her şeyini Almanya olacak diye bağlama yani.
Arkadaşlar onları da düşündüm dediğiniz gibi ancak şuan üniversite sınavına hazırlanmam bu yıl ve üniversite hayatı dahilinde toplam 5 yılımı boşa götürecek. Bu sene Almanca öğrenmeye çalışıp 4 sene orada çalışıp biriktireceğim parayı düşünün.

Üniversite sınavına gene çalış Almanya'ya kalifiye bir iş yapmaya git. Hem zaten Almanya'ya gitmek o kadar kolay bir şey değil vize çıkmıyor her şeyini Almanya olacak diye bağlama yani.
2027 yılına kadar geçerli yeşil pasaportum var. Üniversite okumazsak 18 yaşında o hakkım iptal edileceği için açık öğretimden bahsettim hocam.

İmkan varsa gidilmeli diye düşünüyorum. Orada okuma şansınız yok mu?
Araştırmam gerekir. Orada sanırım çalışma ve yaşama iznin olduğunda ve belirli bir Almanca seviyesine ulaştığında üniversiteye gitmeye hak kazanıyorsun tam bilmiyorum.

Arkadaşlar onları da düşündüm dediğiniz gibi ancak şuan üniversite sınavına hazırlanmam bu yıl ve üniversite hayatı dahilinde toplam 5 yılımı boşa götürecek. Bu sene Almanca öğrenmeye çalışıp 4 sene orada çalışıp biriktireceğim parayı düşünün.

2027 yılına kadar geçerli yeşil pasaportum var. Üniversite okumazsak 18 yaşında o hakkım iptal edileceği için açık öğretimden bahsettim hocam.

Araştırmam gerekir. Orada sanırım çalışma ve yaşama iznin olduğunda ve belirli bir Almanca seviyesine ulaştığında üniversiteye gitmeye hak kazanıyorsun tam bilmiyorum.
O zaman git Almanya'ya. Vakit kaybetme.

Türkiye'de üniversite kazanıp, Almanya'da üniversite okumak derim. Bizzat bu yoldan geçiyorum soruların (Almanya'da üniversite hakkında) varsa cevaplayabilirim.
Hocam nasıl oluyor biraz açıklayabilir misiniz? Burada üniversite kazanırsan orada geçiş sınavı tarzı bişey mi oluyor? Dil gerekçeleri neler? Ve ausbildung denilen sistem ile ilgi bilginiz varsa söyleyebilir misiniz çünkü o da aklıma yatmadı değil.

5 yılımı boşa götürecek.

Eğer kendini geliştirirsen 4 boş yıl olmaz.

Ki buradan bitirdiğin üniversite ile orada arayacağın iş ile daha iyi bir hayata atılım yaparsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı