Türkiye’de Windows 7 kullanım oranı %26

Bunun sebebi yeniliğe alışamamaktan kaynaklı da olabilir, bütçe meselesi de olabilir ama kesilen desteklerin sayısı artığında Windows 7, Windows XP gibi düşük bir kullanım oranına sahip olacak. Halihazırda bu işletim sistemi şuan ESU güncellemeleri alıyor, bunun da bir etkisi olabilir.
Tabi bu da diğer ihtimaller dahilinde.
Windows 7 Professional ESU desteği de 10 Ocak 2023 tarihinde tamamen bitecek Microsft elini ayağını çekecek ve kullanıcılar tarafından tercih artık edilmeyecektir. Zira Ocak 2022 de Chrome gibi tarayıcılarında tamamen desteği kesildi. Bunlar büyük ve ciddi olaylar. ESU desteğini çekmek Microsft tarafından ikinci büyük darbedir. İnsanlarımız bunları bilmeli...
 
Son düzenleme:
Ekonomik sebeplerde etkili olduğunu düşünüyorum. Herkes yeni ve güncel sistem almakta zorlanıyor. Hatta elindeki sistemi güncellemekte zorlanıyor.
 
İki yıl önce desteği kesilen ve artık miladını doldurmuş olan Windows 7 işletim sisteminin Türkiye’de kullanım oranı halen %26 civarlarında.

Eki Görüntüle 1361918

İnsanlar neden güncel bir işletim sistemine geçmemek için bu kadar direniyor?
7 kullanacağıma Chrome OS kullanırım. İkisi de internete girmekten başka bir işe yaramıyor.
 
Arkadaşım var bir tane durumu yok eski 2 GB RAM'li bir bilgisayarı var Windows 7 bile zor çalışıyor Linux Mint'e geçmeyi düşündü kararda verdi ama flash belleği arızalı görmüyor alacak durumu yok bu arkadaşımız ne yapabilir durumu böyle olan bir sürü insan var maalesef sorunun cevabının çoğunluğu ekonomik şartlar maalesef.
 
Kamu kurumlarında Windows 7'den yeni sürüme geçmek kolay değil. Bilgi işlem personel azlığı, bilgisayar fazlalığı, format yerine imaj alınıp kullanılması bile zor çünkü bilgisayar sayısı fazla.
 
4 GB RAM ve sağlıklı bir HDD ile uzun bir süre Windows 10 kullandım, şu anda da Windows 11 kullanıyorum. Diyelim ki sistemde çok eski bir işlemci ve 2 GB RAM var, o zaman halen güvenlik güncelleştirmeleri alan Windows 8.1'e ya da Linux'a geçiş yapılabilir.
@xakiran bu verileri nereden aldınız acaba?
Buyurun:
 
Windows 7'ye öyle bir gözle bakıyorsun ki, sanki...
Windows 7 ne kadar desteği kesilse de hala maşallahı olan bir işleim sistemi. Eski bir sistem için gayet iyi.
 
Windows 7'ye öyle bir gözle bakıyorsun ki, sanki...
Windows 7 ne kadar desteği kesilse de hala maşallahı olan bir işleim sistemi. Eski bir sistem için gayet iyi.
Windows 8.1 var 32bit ve 64bit olarak yada ben istemem dersen en önemlisi Linux. Linux, Windows 7 gibi sistemlerden daha hızlı daha güncel stabil uyumlu olacaktır ilerleyen zamanlarda Windows 7 de kasan bir eski sisteme bile Linuxda daha akıcı çalışacaktır. Daha gayet iyi olanlar var. Donanımı daha eskiye gidersek Xp'e bile alternatif var her zaman Linux da. Ama sisteminizde şayet Windows 7 varsa, Windows 8.1 kurun geçin donanımla aynı şekilde yola devam edecktir kasmadan.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı