Türkiye'de yapılacak en kolay-en zor meslekler

Sen o kadar KPSS çalış emek emek sonra atanmayı bekle atanma atanma sonra birden doğuya atan git birkaç yıl doğuda rezil ol gel sonra yıllarca görevini yap sonra dünkü bekçiyle aynı maaşı al. Bu sadece tek bir yönü. Hiçbir şeyden haberi olmayan bilgisizin teki yorum yapsın sonra.

180 gün mü? Kim dedi? Yazın bile 2 ay tatil yapıyorlar sonra seminer başlıyor.
Olsun. 2 ay tatil yapan başka meslek grubu gördün mü sen? Bir de cahil muamelesi yapıyorsun. 😂

Ben öğretmenler para saçıyor demedim birader sadece mesleğin kolay olduğunu dile getirdim.
Şu dönemde öğretmen olunmaz neye göre kolay? Hiç öğretmenlik yaptın mı? Oradan klavyeyle kolay yazmakla olmuyor. İçinde ne tür öğrenci olduğu belirsiz meslek liselerinde 40 kişiyle uğraşmak mı? Doğuda rezil olmak mı? Kpss'yi geçmek mi? Saçma velilerle uğraşmak mı? Tatilde sınav olmak mı kolay? Bu kadar kolaysa olabilirsin.

Ben liseden zaten mezunum birader. Adamların 180 gün tatili var yılda. Tatilde bile maaş alıyorlar. 8 saat iş yapıyorlar. İnsanı deli gibi imrendiriyorlar.

Senede 180 gün tatil 8 saat iş 25 bin maaş. Bundan daha ballı iş varsa söyle.

Sana güzel bir şekilde anlatacağım. Ortaokul'da çalışıyorsun sosyal bilgiler/inkılap öğretmenisin. Uğraştığın çocukların yaşları 9-13 10-14 arası (ayrıca devlet okuluysa sınıflarda muhtemelen en az 35 kişi olacak). Özellikle 7 ve 8'de ergenlerle uğraşmanın derdi fazla. Sence kolay mı? 5 ve 6'larda var tabii. İlk okuldan yeni geldikleri için her zaman saçları başları çekilse senin yanına gelecek. Veya şaka yapıldı yanına gelecek. Her şeye maaş ve saat olayıyla bakmamak lazım. Öğretmenliğin kolay meslekleri var mı var. Mesela beden eğitimi öğretmenliği. Bence kolay iş. Ama Türkçe, matematik, fen öğretmenliği bedenden daha zor. Ortaokuldan örnek verdim. Pilotlar mesela. Maaşları çok sağlam ama kolay meslek mi bence zor. Çalıştıkları saatlerde seferlere göre değişir.

16 sene okumak artık ayrıcalıklı bir şey değil. Herkes üniversite okuyor şu anda. Hiç okumakta gözü olmayan aileden kaçıp sağda solda sürtmek için okuyor. KPSS'yi de mecbur 1-2 sene çekecek ne diyeyim yani.
1-2 sene mi?

Siz ne içiyorsunuz hocam? 500 kişi alan bölümler var 85 milyonluk ülkede. Bu adamlar atanana kadar dershanelerde asgari ücretle insanüstü mesailerde çalışıyorlar.

Sana güzel bir şekilde anlatacağım. Ortaokul'da çalışıyorsun sosyal bilgiler/inkılap öğretmenisin. Uğraştığın çocukların yaşları 9-13 10-14 arası (ayrıca devlet okuluysa sınıflarda muhtemelen en az 35 kişi olacak). Özellikle 7 ve 8'de ergenlerle uğraşmanın derdi fazla. Sence kolay mı? 5 ve 6'larda var tabii. İlk okuldan yeni geldikleri için her zaman saçları başları çekilse senin yanına gelecek. Veya şaka yapıldı yanına gelecek. Her şeye maaş ve saat olayıyla bakmamak lazım. Öğretmenliğin kolay meslekleri var mı var. Mesela beden eğitimi öğretmenliği. Bence kolay iş. Ama Türkçe, matematik, fen öğretmenliği bedenden daha zor. Ortaokuldan örnek verdim. Pilotlar mesela. Maaşları çok sağlam ama kolay meslek mi bence zor. Çalıştıkları saatlerde seferlere göre değişir.
Yanına gelince ne oluyor?

1-2 sene mi?

Siz ne içiyorsunuz oğlum? 500 kişi alan bölümler var 85 milyonluk ülkede. Bu adamlar atanana kadar dershanelerde asgari ücretle insanüstü mesailerde çalışıyorlar.

Katılıyorum. Benim kendi gittiğim dershanedeki öğretmenlerin %98'i atama bekleyenlerdi mesela.

Yanına gelince ne oluyor?

İlk okuldaki olay işte. Öğretmene şikayet ediyor öğretmende kızıp bırakıyor veya uyarıp bırakıyor öğretmende bıkar bir süre sonra. Bunu yaşayan 2 veya kaç kişiyse artık kendi başları çözmeleri lazım. Ama işte ilk okuldan yeni geldikleri için her şeyi öğretmene şikayet ederler genelde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı