Türkiye'de yapılacak en kolay-en zor meslekler

Sana güzel bir şekilde anlatacağım. Ortaokul'da çalışıyorsun sosyal bilgiler/inkılap öğretmenisin. Uğraştığın çocukların yaşları 9-13 10-14 arası (ayrıca devlet okuluysa sınıflarda muhtemelen en az 35 kişi olacak). Özellikle 7 ve 8'de ergenlerle uğraşmanın derdi fazla. Sence kolay mı? 5 ve 6'larda var tabii. İlk okuldan yeni geldikleri için her zaman saçları başları çekilse senin yanına gelecek. Veya şaka yapıldı yanına gelecek. Her şeye maaş ve saat olayıyla bakmamak lazım. Öğretmenliğin kolay meslekleri var mı var. Mesela beden eğitimi öğretmenliği. Bence kolay iş. Ama Türkçe, matematik, fen öğretmenliği bedenden daha zor. Ortaokuldan örnek verdim. Pilotlar mesela. Maaşları çok sağlam ama kolay meslek mi bence zor. Çalıştıkları saatlerde seferlere göre değişir.
Anlattıklarınız o kadar caydırıcı değil.

Anlattıklarınız o kadar caydırıcı değil.

Nerede çalıştığında önemli. Mesela 40 kişilik meslek lisesindeysen de işin zor olur. Ortaokuldan örnek vermek istedim sadece. İlkokul'da sıkıntı. Veliler, çocukların her şeyi şikayet etmesi vs. her mesleğin kolay bir dalı olabilir ama öğretmenlik genel olarak bazıları hariç zor meslek.

KPSS'yi de mecbur 1 2 sene çekecek ne diyeyim yani.
1 2 sene demişsin, 10 sene bekliyor insanlar. Benim amcam 37'sinde ücretli öğretmen oldu. O zamana kadar dershanesi olan bir özel okulda öğretmenlik yaptı. Akşama kadar okulda akşam da dershanede öğretmenlik yapıyor millet. 8 saat ders dinleyince sıkılan bıkan millet 10 saat ders anlatan öğretmenlerin hakkını nasıl ödeyecek?

Benim okuduğum ortaokul İstanbul'da sınıf 45 kişiydi. Bir ara 50 olmuştu hem ardından bazıları başka okula geçti. Birisi konuşsa herkes konuşuyordu. Birçok öğretmenimi sevmesemde üzülüyordum laf anlamıyordu herkes. Ülkedeki eğitim sistemide tartışılır. 8 saatte milletin kafası yanıyor ve öğretmende doğal olarak artık bitse de kurtulsak diyordur. Babalarının hayırlarına anlatmıyorlar dersi sonuçta.

1 2 sene demişsin, 10 sene bekliyor insanlar. Benim amcam 37'sinde ücretli öğretmen oldu. O zamana kadar dershanesi olan bir özel okulda öğretmenlik yaptı. Akşama kadar okulda akşam da dershanede öğretmenlik yapıyor millet. 8 saat ders dinleyince sıkılan bıkan millet 10 saat ders anlatan öğretmenlerin hakkını nasıl ödeyecek?
Birader ben atanması kolay diye birşey demedim zaten atandıktan sonra gerisi kolay. Bir sürü mezun veriyor öğretmenlik bölümleri olağan şeyler bunlar.

Yozgat bozokdan mezun olursa 10 sene bekler.Her bölümde böyledir.

Ben kimsenin biraderi değilim, sen önce düzgün konuş.

Atanması kolay dedin, 1-2 sene KPSS çekecekler dedin.
1 2 sene KPSS çekecekler dedim atanması kolay diye birşey demedim. Kaydır bul alıntıla dediysem.

Yozgat bozokdan mezun olursa 10 sene bekler.Her bölümde böyledir.
Dumlupınar'dan mezun olup atanamıyorum diyen bir arkadaş vardı o geldi aklıma. Allah yardım etsin o durumdakilere.

@405668 hocam alıntı gelmedi bekliyorum.

Son düzenleme:
1-2 sene KPSS çekecekler demek kolay demek değil mi zaten? Öyle bir üslubunuz var ki 1-2 sene KPSS'yi de küçümsüyorsunuz. Ki KPSS'ye hiç bir öğretmen 1-2 sene girmiyor. Hele de sözel bir öğretmenlik bitirdiyseniz vay halinize.

Yani kısaca hem haksızsınız, hem arsızsınız hem forum jargonunu bilmiyorsunuz. Birader, gardaş, cano demeye devam edin siz.

İyi geceler, iyi sosyaller.

1-2 sene KPSS çekecekler demek kolay demek değil mi zaten? Öyle bir üslubunuz var ki 1-2 sene KPSS'yi de küçümsüyorsunuz. Ki KPSS'ye hiç bir öğretmen 1-2 sene girmiyor. Hele de sözel bir öğretmenlik bitirdiyseniz vay halinize.

Yani kısaca hem haksızsınız, hem arsızsınız hem forum jargonunu bilmiyorsunuz. Birader, gardaş, cano demeye devam edin siz.

İyi geceler, iyi sosyaller.
Kardeşim İngiltere prensiyle konuşmuyorum ben burada. Birader dediysem ne olmuş? O da kardeş anlamına gelen bir sözcük. Fazla duyar yapıyorsunuz. Hadi KPSS'ye 5 sene girdi ömür boyu onun ekmeğini yiyecek. Ki o zamana kadar yapamadıysa zaten olmaz. Her mesleğin zor bir tarafı var.

Bu konuyu aslında forum kitlesini denemek için açtım öylesine. Tahmin ettiğim gibi en çok linci öğretmenlerden yedik.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı