Türkiye'de yaşamak güvenli mi?

Kendinizi Türkiye'de güvende hissediyor musunuz?


  • Oy verenlerin toplamı
    136
Hayır, hissetmiyorumu seçenler keşke Brezilya, Meksika gibi ülkelerin uyuşturucu kartellerinin arasında yaşasa. Veya şehirleri bombalanan insanların yerinde olsa. Neyse daha fazla yazıp ban yemek istemiyorum.
 
Merak etmeyin. Linç yiyeceğimi bile bile yazdım bu mesajı. Ayrıca maalesef bu tür şiddet olayları Avrupada'da, Afrikada'da fazlasıyla oluyor. Sadece Türkiye'ye özgü bir şey değil.

Gayet haklısınız hocam ama bu durumu hafifletmiyor daha güvensiz yerler olduğu gibi daha güvenli yerlerde var kimse daha iyisi varken olanla yetinmekte istemez.
 
Çoğunluk hayır demiş ama aslında çoğu yere göre güvenli olduğunu düşünüyorum Türkiye'nin. Suç oranı olarak da çoğu ülkenin altındayız. Son zamanlarda bu olayların sayısı artmış olsa da oran olarak hala düşük kalıyor. Sadece her kanal deli gibi bu haberleri verip sosyal medya çalkalandığı için bize güvensizmiş gibi geliyor. Evet bazı insanlar kötü olabilir, fiziksel veya psikolojik şiddet uygulayabilirler ama başka bir yerde yaşarken de bunlarla karşılaşma olasılığınız çok farklı değil.

 

Yeni konular

Geri
Yukarı