Türkiye'de yazılım şirketlerinin en çok aradığı yazılım dilleri hangileridir?

Çok bilgili olduğum bir konu değil fakat bence asıl soru tam olarak hangi sektörü kastettiğiniz bilgisayar oyunu geliştirme mi, mobil oyun geliştirme mi, makine öğrenimi mi web tasarım mı gömülü sistemler mi vs. Her sektöre göre tabii ki farklılık gösteriyor.

Çok bilgili olduğum bir konu değil fakat bence asıl soru tam olarak hangi sektörü kastettiğiniz bilgisayar oyunu geliştirme mi, mobil oyun geliştirme mi, makine öğrenimi mi web tasarım mı gömülü sistemler mi vs. her sektöre göre tabii ki farklılık gösteriyor.

Haklısınız ama ben genel olarak sordum.

Bir süredir Linkedin'i takip ediyorum ve biraz da işe alımcı arkadaşlarla sohbet ediyorum. Genel odak Java ve JVM üzerine gibi. Web olsun, veri bilimi olsun bir şekilde JVM üzerine iş düşüyor gibi. C# da var ama C# şirketleri biraz ölücü bir hava veriyor gibi.

Dipnot: Java yazmıyorum :D

Bu arada Türkiye trendleri yerine Dünya trendlerini takip edin derim. Mesela Dünya'da Go epey popüler, Java yerine Go öğrenmek daha makul olabilir. Juniorlara Dünya'da en çok fırsat tanıyan dil C++ olabilir mesela.

Son düzenleme:
Google arama motoruna göre trendde Türkiye ve dünya için Python öne çıkıyor. Herhalde daha Python Türkiye'de yeni yayılıyor. Tahminime görede C# bir de Java çok kullanılıyor gibi ama yine de sormak istedim tabii alanları var. Her program kendi alanında iyi diyorlar.C# Microsoft'un olduğu için mi yoksa başka bir nedenden dolayı mı tutuluyor bilmiyorum belki de artık önemini yitiriyordur. Tabii bilgilerim eksik hata yapmış olabilirim. Aslında en çok kullanılan programlama dillerini öğrenmek gerek ama bu ne kadar sürer bilemem. Temelleri fazla sürmez herhalde.

Yazilim dili diye bir sey yok, programlama dili dogrusu. Turkiye'de 2. ve 3. sinif sirketlerin favorisi C#.
Front-end tarafinda React. Kurumsal icin Java ve C#. Startuplarda her seyden var biraz.

Her ne kadar dil acisindan yazsak da buna ek olarak bir suru sey de bilmen beklenecek. Unity yazan da C# biliyor, .NET websocket yazan da. Techstack cok farkli.

Dedigim gibi bunlar Turkiye icin boyle. Guncel durum icin farkli platformlardan is ilanlarina bakabilirsin ilgilendigin sektorde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı