Türkiye'deki Araç Fiyatları ve Vergiler

Sadece bir tane mi ?
3/5 adet yani 1.6'lar için.
1574707260211.png
 
@Jira O Mustang'ın LPG'li olurdu çünkü benzin ve MTV halen aynı kalırdı konuya göre. :p
ABD'de LPG basamıyorsun aracına istasyonlarda üzücü. Galonu ortalama 2.50$ istasyondan istasyona değişiyor. Amerika'daki en büyük giderin konaklama oluyor.
Amerika Birleşik Devletleri asgari ücret; son yasa onaylandığında 9 saat mesai yaparak hafta 5 iş günü çalışan insanların asgari ücreti aylık olarak 2.970 dolar olacak.
İyi gene asgari yaşamı karşılayacak düzeye çekiyorlar sonunda.
 
3 yıl önce özel indirimle birlikte (88,800 TL'den) 82,500 TL'ye aldığım arabanın sıfırı (aynı kasa) aynı donanımlarla 220,000 TL şu anda. O dönemki $/TL paritesi 3 idi, şu anda 5.75 yani arada 2 kat bile fark yok. Aradaki fark ise direkt olarak vatandaşa "bindirilen" vergilerden ibaret.

Asgari ücretli bir Amerikalı ya da Avrupalının 9 aylık maaşla alabildiği arabalar ülkemizde 100 asgari ücret yapıyor. Arada 11 kat alım gücü farkı var şu anda ve işin kötü tarafı bu alım gücü farkı sadece 3 yıl önce 6 kattı. Şu anda sıfır bir araba alacak olsam (takasta kullanacağım araba olmasa) asla araba almazdım. Param olmadığı için değil, bu arabalara bu paraları vermek büyük "enayilik" olduğu için almazdım.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı