Türkiye'deki Eğitim Sistemi

Eğitim sistemi rezalet bir durumda. Sınav sisteminin ne olduğu belli değil. Sistemi canı sıkılan değiştiriyor. Ne yaptığı belli değil. Kimse sistemin ne olduğunu da anlamıyor. Harcanan nesiller desen artık hesap edilmiyor. Okuyan başaranlar da çok zor şartlar içinde başarıyor. İyi eğitimci kadrosu yok. Okumak istemeyen bir nesil var zaten. Sayısı belli değil bunların. Bunların düzelmesi için benim düşündüğüm şeyler var ancak elimden gelen şey yok. Maalesef sistem gidiyor ama nereye gittiğini bilen yok.
 
Disiplinde dayak yiyen haksizda olsan dayak yersin hoca bende meslek lisesindeyim bir hoca vardi.Hic sevmezdim kendisini tipinde hayir yoktu sopa getirip kafasinda kirmisti.yani demeliyim ki egitimde ogrenci ogretmenden ozgur olmasi gerekir.tek yaptiklari egitim siddetde var Ha sikayet etsen isin sonu sende biter.birde egitimde çok saçma seyler var.Mesela kimya ve ya biyoloji banane mitekondriden ? Bence bunlari universitede ogretilmesi gerekir.Bölumunde okutulmalidir.Hayatta hic karsilasmayacagim seyde kloroplastdir.Ya banane kloroplasttan ya koful felan boş iş cidden ama kendi dunyamizda birsey ogrenmek tabiki guzel birsey bence universitede o bolumu okuyanlara gosterilmelidir.Ve Ehliyeti neden lise mezunlarina veriyorlar ki ?
 
Sabah çok erken olması ve ders sayısı kötü bir durum. Birde sınavla değilde yetenek sınavları olsa daha iyi olur. Mesela ben canım hiç istemeyerek Muhasebe okuyorum. Muhasebeden nefret ediyorum ama mecburen okuyorum.
 
Ben 8. sınıfa gidiyorum. Malum SBS'den TEOG'a geçildi. Açıkçası ben 6. ve 7. sınıflarda derslere çok yüklenmedim çünkü son sene sınava gireceğiz olacak bitecek diye düşünüyordum. Şimdi işin içine 6. 7. ve 8. sınıf yıl sonu notlarıda girdi bu yüzden benim liseye giriş puanım çok düşecek. Her yıl değişiklik olursa ülke tabii ki hiçbir yere varamaz. Türkiye'de eğitim sistemini tartışmaya gerek yok bence çünkü Türkiye'de eğitim sistemi yok.
 
Bu arada eğitimci diye okullarda görev yapıp üzerine maaş alan insanların % 70 ' i bayağı vasıfsız desem abartmış sayılmam. Emeklisi gelmiş ve sadece para için öğretmenlik yapan öğrenciye hiçbir şey öğretmeyen öğretmenler ile dolu okullar. Ben meslek lisesi çıkışlıyım bizim tüm hocalarımız emekliydi neredeyse. Son senemizde bizim velilerimizi toplayıp " bunların hiçbiri üniversite falan kazanamaz boşuna umutlandırmayın çocukları " demişlerdi. Benim sınıfımda 27 kişi vardı ve 23 kişi üniversite kazandık ki çoğumuzda fakülte kazandık.
 
Okullarda en kotu sey disiplinsizlik. Meslek liselerinde okumaya niyeti olmayan bissuru bos insan var ve bunlara hicbir sey yapilmiyor. Okumak istemez tamam o onun sorunu ama okumak isteyenede engel oluyorlar. Ben 8.sınıfda okuyorum okulumda elinde tesbih okul çıkıslarinda ellerinde sigarayla gezen cok cocuk var. Bana gore bunlar en cok şu lanet liseli Turk dizilerinden kaynaklanıyor orda koyuyorlar serseri cool çocugu herkes ona özeniyor.
 
Bence rezalet durumda, en önemliside disiplin. Başı boş gezen , serseriler mi desek okulu sanki yikmaya gelen kisiler desek daha iyi olur aslinda. Okullar'da öğrencilerin sigara içmesi ve hiç kimsenin buna birşey yapamaması, çok saçma olay. Bir de insanın istediği bölümü okumak istemesi, ve sayısal derslerinin kötü olması. Sonuç ; hiçbir yere yerleşememen. En önemlisi ise hayatının ''Sadece 1 Sınava'' bağlı olması.
 
Okullarda yer yok diye bir şey yok aslında. Disiplin yok okullarda. Okulları yakıp, yıkan mahveden herifler hâlâ okula gidebiliyorlar. Bu yüzden okullar ağzına kadar dolu ve sınıflar tıklım tıklım. Liselerin hepsinde bildiğimiz üzere sorunlu öğrenciler çok rahat bir şekilde mezun ediliyor. Ceza verilse eğitim kademe atlar diye düşünüyorum. Yanlış da olabilirim ama böyle düşünüyorum ben.
Bizim Lise'de kıyafet serbest, saçlar dağınık, uzun, hiç kimsenin umrunda değil. Derste bir tayfa arkada telefonla uğraşıyor. İstiklal Marşı'nda, Milli marşımızda, gülüp şakalaşanlar var. Bunlara hiç kızmıyorlar. Disiplin olması gerek. Bu ülkenin disiplinli, sorumluluk sahibi ve vatansever öğrenciler yetiştirmesi için. Milli değerlerimizi kaybediyoruz bu şekilde.

Baştan bir eğitim sistemi yapılması lazım. Yıllar önce CIA tarafından programlanan bu sisteme sadece "yama" yaparak devam ediyoruz. Temeli çok kötü.
 
Bana göre eğitimcilerin, öğrencileri nasıl eğitmeleri gerektiğini bilmediğinden kaynaklanıyor. Çoğu öğretmen yıllarca aynı şeyleri söyler ve sistem onlara ne diyorsa, sadece onu yerine getirir. Gel görelim ki ülkemizdeki eğitim sistemi yok denilecek kadar kötü zaten. Ders saatlerinin, okul başlangıç saatlerinden önce, sistemin kendisi değişmesi gerekiyor.(Gerçi eğitim sistemini her sene, hatta her dönem değiştiriyorlar. Ama bunlar işi daha karmaşık ve çıkılmaz bir hale getiriyor, durum kötü.)
 
Bana göre eğitimcilerin, öğrencileri nasıl eğitmeleri gerektiğini bilmediğinden kaynaklanıyor. Çoğu öğretmen yıllarca aynı şeyleri söyler ve sistem onlara ne diyorsa, sadece onu yerine getirir. Gel görelim ki ülkemizdeki eğitim sistemi yok denilecek kadar kötü zaten. Ders saatlerinin, okul başlangıç saatlerinden önce, sistemin kendisi değişmesi gerekiyor.(Gerçi eğitim sistemini her sene, hatta her dönem değiştiriyorlar. Ama bunlar işi daha karmaşık ve çıkılmaz bir hale getiriyor, durum kötü.)
Eğitim sistemi değişmiyor. Sadece üzerinde oynamalar yapılıyor. Baştan yapılması lazım bu sistemin.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı