Türkiye'den Rusya'ya gönderilen domateslerde Rus yetkililer virüs tespit etti

Biliyorsunuz, Rusya normalde Türkiye'den domates biber vb. şeyler almıyordu. Bu yasak 10 ay sürmüştü ve 8 Eylül 2021'de yasak kaldırılmıştı. Rusya, tekrardan Türkiye'den domates biber vb. şeyler almaya başlamıştı.

Rusya, Türkiye'den aldıkları domateslerde virüs olduğunu söyledi. Rus yetkililer virüs hakkında bir tür mantar olan monilia fructicola tespit ettiklerini söyledi ve Tobamavirüslü domatesleri ülkeye almadıklarını söyledi.

Rosselhoznadzor yetkilileri bu tarz konularda hassas olduğunu, besin yönetmeliklerine göre de bu tarz virüslü ürünlerin ülkeye almadıklarını ve denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini belirtti.

Rosselhoznadzor, Türkiye'den zamanında 21 ton çileği geri çevirmişti. Gerçekten virüs tespit edilmiş midir edilmemiş midir, bilemiyorum. Ancak gerçekten virüs tespit edilmişse dünya gittikçe kötüye gidiyor.

Kaynak.
 
Mantar virüs değildir. Dış ticaret sektöründe bu tip olaylar sıkça yaşanır. Özellikle gıda ürünlerinde hastalık, böcek, mantar olmaması için didik didik testler yapılır. Tonlarca ürün geri gönderilir, tonlarca ürün satın alınır/satılır. Haber niteliği taşıyan bir konu olduğunu düşünmüyorum.
 

Geri
Yukarı