Türkiye'nin asla düzelemeyecek olmasının sebebi nedir?

Beceriksiz siyasetçiler ve vizyonsuzluklarının vizyon gibi lanse edilmesi, bilgisi olanın yetkisinin olmaması; yetkisi olanın bilgisi olmaması, üretim anlayışının daha küçük yaşta çocuklara yeterli miktarda verilmemesi. Hazıra dağ dayanmaz.
 
Dinciler veya ateistler veya yahudiler değil. İsteyen kendi başına da dinde yasak olanları hayatına sokmayabilir. İlla gidip kadınlar etekle gezmesin falan demesine gerek yok. Ülkenin düzelmeyecek değil de, şu an düzelmemesinin sebebi yapısal reform yapılmaması ve uzun vadeli, eğitim gibi, yatırımların yapılmaması. Bunlar siyasi düşünce için yapılmıyor. Sadece seçim kazanmaya yönelik bir ülke geliştirme politikası var. Eğer akıllı ve uzun vadeli değişim yapan bir yönetici gelirse düzelir.
 
Dinciler veya ateistler veya yahudiler değil. İsteyen kendi başına da dinde yasak olanları hayatına sokmayabilir. İlla gidip kadınlar etekle gezmesin falan demesine gerek yok.
Bu kısmın artık söylenmesine bile gerek yok. Bu yıllardır söyleniyor ve bunun farkında olmalarına rağmen kesim kabul etmiyor. Asla da etmeyecekler. Sık olarak şunu görüyoruz zaten; inandıkları bir kişi, oluşum yanlış yaptığı zaman her zaman olayın içinde başka bir olay olduğuna inanır ve kabul 'edemezler' böylece bu yalanlara daha sıkı sarılır ve sağlıksız bir ilişki içerisinde olurlar. Sorunun her zaman başkasında olduğuna inanmaları gerekir. Bu yüzden karşı tarafı çok da kışkırtmadan kurumların ve T.C. yapılarının (bakanlıklar, adalet sistemi, mahkemeler, TSK vs.) eski gücüne ve bağımsızlığına ulaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin mevcut anayasasına tamamı ile riayet edilerek alınacak kararların sert olmayan ancak kesin olan bir dil ile uygulamaya konması gerekiyor. Böylelikle Türkiye Cumhuriyeti'nin eskide yaptığı hatalardan (28 Şubat gibi) ders çıkararak olması gerektiği gibi; özgür, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olması niteliklerinin daha da sağlamlaşması sağlanmalıdır.
 
Ataturkculukden uzaklamamiz. Şu an umut baglanan Z kusaginin cogu marjinal olayim farkli olayim triplerine girip birazi seyh saidi anan babacanin partisine gidiyor birazi besim tibuk a derken ne yaptiklarinin kendileride farkinda degil aslinda. Ulkenin umut baglanan kusaginin bile seviyesi bu ne bekliyorsunuz ki? Amerika gibi refah istiyorsak Amerikalı'lar gibi bir millet olmaliyiz. Yoksa su Orta Doğu zihniuyetinden cikmayip o parti gitsin bu parti gelsin kafasiyla hiçbir şey olmaz ulkeyi degistiren halkdir halk degisirse partilerde degisir Atatürk'un partisi, umut bagladigimiz CHP bile yok helalleselim yok bilmem ne triplerine girdi. Ne helallesmesi ya? "turbanli bacilarin" hakkinin helal olmasi ya da olmamasinin şu an bir onemi var mı?

Ne yazmışsın hiç anlamadım cidden.
 

Geri
Yukarı