Türkiye'nin eğitim sistemi

Evet bu dediğiniz çok doğru herkez ilgi alanının olduğu yere gitse hem tecrübeli hem mutlu bir insan olursun fakat hayatımızda hiç bir şeye yaramayacak matematik bilgileri ile doldurup durdular ve dersi yapamadığımda aptal durumuna düştüm mesela ben çocukken fen bilimlerine çok meraklıydım ama hocaların tavırları yüzünden soğudum dersten . şimdide tam bir tarihçiyim çok seviyorum tarih işlerini arkadaşlarımda ne yapacaksın tarihi boşver diyince hepsiyle yolumu ayırdım şimdi yalnızım ama mutluyum kendileri gibi olmam için çok uğraştılar fakat ben olmadım.

Dostum bak benim matematik yok bitik sözel derslerde iyidim ezber vs başaralıydım hiç unutmam 7.sınıftayım matematik hocam tahtaya kaldırıp soru çözdürürdü beni bir kaldırdı kaldım öyle tahtadan güzel bir ezdi rezil etti elimize cetveli patlatıp yerimize oturttu kaç sene geçti hiç unutmam başlarım böyle sisteme.
 
1-Ezbere dayalı eğitim var.
2-Verilen bilgiler sadece sınavda uygulamanız için sınavdan sonra bilgileri unutsanız da hiçbir önemi yok.
3-Verilen eğitim öğrenmek için değil mesela ortaokul bittiğinde kaçımız İngilizce biliyorduk?
4-Verilen eğitim çok ağır ama hiçbir işe yaramıyor 7 saat eğitim görüyoruz eve gelmişim yorgunluktan bayılacağım neredeyse gelmiş bana diyorlar ki yarım saat mola verip test çözmem tekrar yapmam gerekiyormuş niye tekrar yapıyorum ki aaaaa yoksa siz adam gibi dersi mi anlatamıyorsunuz?
5-Disiplin sistemi çok saçma ben hocanın anasına küfür edeni gördüm.
6-Saçma saçma kurallar var derste tuvalete gitmemek mesela tenefüslerde okula girdirmiyorsunuz nasıl tuvalete gidebilirim hadi onu da geçtim hoca niye derste tuvalete gidebilme izni var onun tenefüsü yok mu?
7-Hocaların saçma fikirleri var dediğine bak "ben size burada istersem derste vermem oturduğum yerden paramı kazanırım" ne güzel iş ya.
8-Türkiye eğitime en az para yatıran ülkelerden biri öğrencilerden toner ve aidat alınması lazımmış ki sana düzgün eğitim verilebilsin peki bunları neden devlet karşılamıyor.
9-Veliler okulu kreş gibi görüyor aman çocuk gitsin de ben de kafa dinleyeyim.
10-çocuklara küçük yaşta verilmesi gereken sorumluluklar verilmediği için çocuklar kendi hayatlarını kurduklarında ne yapacaklarını bilmedikleri için bocalıyorlar.
Burada sayamayacağımdan çok şey daha var isteyenlerle gerekli ahlak çerçevesinde bu konuyu tartışırım yeter artık ben bezdim bu sistemden.

İlk maddeler o kadar kritik ki bir ülkeyi bir 50 yıl geriye götürebilir.
 
Dostum bak benim matematik yok bitik sözel derslerde iyiydim ezber vs başaralıydım hiç unutmam 7.sınıftayım matematik hocam tahtaya kaldırıp soru çözdürürdü beni bir kaldırdı kaldım öyle tahtadan güzel bir ezdi rezil etti elimize cetveli patlatıp yerimize oturttu kaç sene geçti hiç unutmam başlarım böyle sisteme.

Neden böyle hocalar var? Anlamıyorum.
 

Geri
Yukarı