Türkiye'nin en çok satan SSD'si

PossibleTurco

Kilopat
Katılım
15 Eylül 2020
Mesajlar
6.249
Makaleler
34
Çözümler
28
Technopat Sosyal'de bildiğiniz üzere Patriot Burst, Apacer Panther, Samsung 860 EVO ve Kingston A2000 en çok önerilen SSD'ler. Tabii bir o kadar da SanDisk SSD Plus'ı önermiyoruz. Çünkü kötü bir SSD. Lakin işte maalesef kendisi Türkiye'de tüm zamanların en çok satan SSD'si olmuş. Yani bir bakıma normal herkes SSD'den anlamıyor. SanDisk USB'leri ile tanınan bir firma. Çoğu insan da USB'si kaliteliyse SSD'si aynı şekilde kalitelidir deyip satın alıyor. Neyse fazla konuşmadan aşağıya üç tane görsel bırakıyorum;

-Amazon-

1611832971842.png



-Hepsiburada-

1611833057754.png



-N11-

1611833279154.png



Çoğu sitede başı çekiyor kendisi. Yorum sizin.
 
Yeenim biz bunu bir taktık pilgisiyara uçuyor yaw
O kadar önermememize rağmen :( 2. sırada Samsung 860 EVO'nun olması biraz teselli ediyor.
Hocam tüm Türkiye bu forumda takılmıyor normal. Bir aralar ben de kullandım SSD Plus tek kelimeyle rezaletti. Ucuz diye almıştım. Pek beklentim yoktu ama bu kadar kötü olacağını düşünmüyordum.
 
İnsanların baktığı ilk şey fiyat sonra marka. İkisi de olumlu geliyor ve alıyorlar. Ve herkes aldıysa insanların bi bildiği vardır mantığı da etkili.

Ürün almayı bilmiyor insanlarımız. Direkt yorumları açıp 1 yıldız olan değerlendirmeleri okumaları lazım. Sandisk'in 1 yıldız değerlendirmeleri ''8-9 ay önce aldım, hızı şu an aşırı düştü'' gibi yorumlarla dolu.
 
Ürün almayı bilmiyor insanlarımız. Direkt yorumları açıp 1 yıldız olan değerlendirmeleri okumaları lazım. Sandisk'in 1 yıldız değerlendirmeleri ''8-9 ay önce aldım, hızı şu an aşırı düştü'' gibi yorumlarla dolu.
Tek o değil hocam. SanDisk USB üreticisi biliyorsunuzdur. A101'de falan bol bol var USB'leri. Ki en çok satan USB markası kendisi. USB'leri kaliteli mi? Bence değil ama kaliteli olduğu düşünülüyor.

USB'leri çok sattığı için insanımız SSD'si de aynı şekilde satıyorsa kalitelidir bu diyip alıyorlar. Başlarda çok güzel gidiyor her şey. Birkaç ay sonra pişman oluyorlar ve bir daha asla SanDisk almıyorlar. Olan paralarına oluyor.

Fiyat olarak da ucuz değil SanDisk SSD Plus. O fiyatlara Patriot Burst var mesela. Patriot'un kalitesine göre çok daha kalitesiz olduğu için ucuz olması lazım. Ama değil işte. 240 GB olanının fiyatına bakarsanız 250 TL'den aşağı değil. Yazık günah yani.

İlk aldıklarında güzel geliyor herkese, cefası sonra çekiliyor.
Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş hocam. :) SSD ya hani kulağa hoş geliyor uzaktan ama alınca bakıyor aslında hiç hoş değilmiş. :)
Ucuz bütçeli DRAM'siz SSD alıp, üstüne "Performans düşüşü yaşıyorum. Ara sıra 3-4MB/Sn'ye kadar düşüyor." diye yorum yapanlar oluyor. Keşke alacak kişiler biraz da araştırma meraklısı olsa da ülkemizde böyle sorunlar yaşanmasa.
Kimse araştırmıyor hocam bu ülkede. Sürü psikolojisi var. Birisi alıyor süper diyor gerisi geliyor ondan sonra. Ki ucuz bile değil. 250 TL'nin aşağısında değil 240 GB versiyonu en basitinden. Ama işte araştırmıyorlar o fiyata Patriot Burst olduğunu bilmiyorlar. Ya da biliyorlar ama Patriot'u tanımadıkları ve kasasının biraz böyle garip durmasından ötürü uzak duruyorlar. Keşke dediğiniz gibi araştırsalar. Paralarına yazık yani insanların.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı