Türkiye'nin vergi sorunu ve acı gerçekler

Her şey ortada, sen bunu yazdın diye hiçbir şey fark etmeyecek. Almanya bizi kıskanıyor diyen yine de ekonomi çok iyi diyen de aynısını demeye devam edecek.

Bu kadar vergi toplanıyor, yol yaptık hastane yaptık deniyor. Halbuki hepsi yap-işlet-devret şeklinde özel sektöre yaptırıldı. Vergilerin nereyi gittiğini biliyoruz.
Ben bunu yazdığım için zaten düzelmez. Seninle benimle olacak iş değil. Adam yol yaptık diye övünüyor asgari ücreti buz dolabı üzerinden kıyaslıyor yok böyle bir kafa.
Bide bunları konuşunca şükretmeyi bilmiyor diyenlerde var ne güzel dünya be.
 
Alkollü arkadaş herhâlde bırak kafasını yaşasın.
Benim sitemim şuna; bu kadar kişi durumdan memnun değil, genel olarak, ama bir Allah'ın kulu sesini çıkartmıyor, sorgulamıyor demiyor ki ne bunlar kardeşim biz niye her şeyin en pahalısını alıyoruz? Herkes birisinden yardım bekliyor, herkes bir kahramının ortaya çıkmasını bekliyor böyle olunca da sonuç bu. Dut yemiş bülbül gibi oturuyorsun. Avrupa'da benzine bilmem kaç kuruş zam geldi diye adamlar dünyayı ayağa kaldırdı, sen senelerce sustun sadece. Fazla uzatmak istemiyorum beni anlamışsınızdır artık. Haksız mıyım?

Birde şunu da anlayabiliriz, kimse sesini çıkartmıyor, demek ki millet durumdan memnun. Bu düzen böyle gitsin ne diyeyim.
 
Benim sitemim şuna; bu kadar kişi durumdan memnun değil, genel olarak, ama bir Allah'ın kulu sesini çıkartmıyor, sorgulamıyor demiyor ki ne bunlar kardeşim biz niye her şeyin en pahalısını alıyoruz? Herkes birisinden yardım bekliyor, herkes bir kahramanın ortaya çıkmasını bekliyor böyle olunca da sonuç bu. Dut yemiş bülbül gibi oturuyorsun. Avrupa'da benzine bilmem kaç kuruş zam geldi diye adamlar dünyayı ayağa kaldırdı, sen senelerce sustun sadece. Fazla uzatmak istemiyorum beni anlamışsınızdır artık. Haksız mıyım?

Birde şunu da anlayabiliriz, kimse sesini çıkartmıyor, demek ki millet durumdan memnun. Bu düzen böyle gitsin ne diyeyim.
Hepimizin 1 olup sesimizi yükseltmemiz gerekiyor onu yapamıyoruz. Bunlarla ilgili bilgi ve rütbeye sahip kişilerde tek başına çıkıp bir şey deyince fetöcü oluyor.
 
Sen ne katkı sağladın ülkeye acaba? Bilgisayarın başında 7/24 oturup oyun oynayınca vatana katkıda bulunulmuyor, bilginize.
Vatan vatandır, laf atacağına savun.
Ne katkımı sağladım? İnsanlar o kadar okuyup o kadar para harcayıp zaman harcayıp bir şeyler öğreniyor sonunda kendini inşaata mala vururken buluyor. Bu ülke bana ne yaptı ki vergi almaktan başka benden ne bekliyor.
 

Geri
Yukarı