Türkiye'nin vergi sorunu ve acı gerçekler

Bugün gördüğüm bir fotoğraf.
 

Dosya Ekleri

  • E4AQ6VKUUAQQgBa.jpg
    E4AQ6VKUUAQQgBa.jpg
    97,3 KB · Görüntüleme: 52
Kapitalizm sistemiyle yönetilen tüm dünyanın ortak sorunu ne yazık ki. Üretimsizlik, dışa bağımlılık, kontrolsüz nüfus planlamaları, eğitimden ve bilimden kaynaklı eksiklikler ve buna bağlı birçok devasa nedenler uzun yıllar sonra gelinen nokta farklı olamazdı. İğneden ipliğe kadar yazdıklarınızda dahil olmak üzere fahiş ve katmerli şekilde fiyatlar eklenerek birçok ürün bu stratejiler izlenerek satılmaktalar. Zengin aynı zengin, fakir aynı fakir ne yazık ki. Erdem olmak gerekirse eğer şahsım adına yazıyorum inanın, tıraş olmaya bile gidecek param dahi yok şu anda. Geçtim arabasını yatını katını falan filan. Hürmetler iyi forumlar herkese.
Şu atasözüyle bitirmek isterim : Celladına aşık olmuşsa bir millet, ister ezan ister çan dinlet. İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet, müstahaktır ona her türlü zillet. Ömer hayyam.
 
Vergi konusunun biraz abartıldığını düşünüyorum.
Aynen dostum %300 az geldi sana sanırım. Aydınlat bizi neyi abarttık?
Ben sana diyorum ki Türkiye'de üretimi olmayan bir şey düşün. Mesela ekran kartı olsun. Biz bunu üretmediğimiz için farklı ülkelerden getiriyoruz bu gayet normal. Ama ekran kartı 100 ₺ ise sana 300₺ ye satılıyor. Buda ne oluyor üretmediği malın üzerinden vergi ile damızlık sistemi oluyor. Üretemediğimiz gibi birde üretenden çok para kazanıyorlar.
 
Son düzenleme:
Sen ne katkı sağladın ülkeye acaba? Bilgisayarın başında 7/24 oturup oyun oynayınca vatana katkıda bulunulmuyor, bilginize.
Vatan vatandır, laf atacağına savun.
İşte karşınızda nesli tükenmekte olan ŞÜKREDUS

Bu ırk karınlarını bir adet kıtlama şekerle bile doyurabilirler. Yeter ki REİSLERİ Ejder Meyveli imam bayıldısını yesin. Ayrıca mideleri çok küçük oldukları için günlerce hiçbir şey yemeden durabilir, hatta çalışabilirler.
Ama hiç düşünmezler zaten aldıkları ürünlerin 3'te 2'sinin vergi olduğunu. Veya başka ülkelerde 500 birime alınan şeyin burada 8000 birim olduğunu.

Ama hayır onlar mutlular. Çünkü REİSLERİ hala hayatta.
Ayrıca bu tür hergün ölmediklerine şükrederler. İsimleri de buradan gelir zaten.

Evet arkadaşlar bugünkü yazımda sizden nesli tükenmek üzere olan ŞÜKREDUSLARDAN bahsettim. Kendilerinin daha birçok sıra dışı özellikleri vardır. Ama ömürleri uzun değildir. Zaten bahsettiğim gibi nesilleri tükenmek üzeredir😉.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı