Türkler İslam'ı kabul etmeseydi ne olurdu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
15 Ekim 2022
Mesajlar
56
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sizce İslam'ı kabul etmeseydik özümüzü kaybetmeseydik tengricilik devam etseydi, nasıl bir harita çizerdik? Şu an Türkler olarak nasıl bir konumdaydık? Fikirlerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İslam Türklere medeniyetin ne olduğunu öğretmiştir. Türk tarihinin son 200 yıldan ibaret olduğunu sanan cahillerin "Bu DuRuMdA olmAzdIk ya" gibi yorumlarına bitiyorum.
İslamın Türkleri kötü bir duruma getirdiğini sananlara 900-1100 arasındaki Türk/İslam dünyasına bakmasını öneririm. Avrupa kasaplarında insan eti satıldığı zaman İslam coğrafyasındaki Türk/İslam bilginleri Astornomi alanında çalışmalar yapıyor, evrimin temellerini atıyordu bunu kimse yalanlamaya çalışmasın.
Eğer bu gün bu durumdaysak, bunun sebebi İslam değil son 300 yılda alınan yanlış kararlardır.
Eğer bu gün saçma arap kültürlerine sahip değilsek bu asimile olmadığımızın göstergesidir. Kültürümüzdeki çoğu dini gelenekler ile harmanlanmış şeyler aslında Orta Asya Türkistanından getirdiğimiz kendi alışkanlıklarımız. Türkler de hiçbir zaman arapça konuşmamıştır. Arap harflerini kullandık çünkü onların coğrafyasındaydık.
Hristiyanlığın güllik gülistanlık olduğunu sananlar Latin Amerikaya baksın. Latin Amarika bu gün fakir ise sebebi Hristiyanlık değildir, yöneticileridir.
Bu sebeple İslamı seçmemizin bize olumsuz yanı olmamıştır.
Türklerin şu anda bu durumda olmasının sebebi İslam değil.Sebebi Türklerin Türklükten uzaklaşmasıdır.
 
Muhtemelen İstanbul'u fethedenler Tengrist olurdu ki Avrupa korkacağı için Papa "Hristiyan ol, sana ne istersen verelim." derdi. Onlar da paşa paşa olurdu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İslam türklere medeniyetin ne olduğunu öğretmiştir. Türk tarihinin son 200 yıldan ibaret olduğunu sanan cahillerin "bu durumda olmazdık ya" gibi yorumlarına bitiyorum.
İslam'ın türkleri kötü bir duruma getirdiğini sananlara 900-1100 arasındaki Türk/İslam dünyasına bakmasını öneririm. Avrupa kasaplarında insan eti satıldığı zaman İslam coğrafyasındaki Türk/İslam bilginleri astronomi alanında çalışmalar yapıyor, evrimin temellerini atıyordu bunu kimse yalanlamaya çalışmasın.
Eğer bugün bu durumdaysak, bunun sebebi İslam değil son 300 yılda alınan yanlış kararlardır.
Türklerin kendi inancı hakkında iyi veya kötü bir şey demiyorum, çünkü bu konuda yeterince bilgim yok.
Eğer bugün saçma Arap kültürlerine sahip değilsek bu asimile olmadığımızın göstergesidir. Kültürümüzdeki çoğu dini gelenekler ile harmanlanmış şeyler aslında Orta Asya türkistanından getirdiğimiz kendi alışkanlıklarımız. Türkler de hiçbir zaman Arapça konuşmamıştır. Arap harflerini kullandık çünkü onların coğrafyasındaydık.
Hristiyanlığın güllik gülistanlık olduğunu sananlar latin Amerika'ya baksın. Latin Amerika bugün fakir ise sebebi Hristiyan'lık değildir, yöneticileridir. Ben ne hristiyanlığa iyi/kötü diyorum ne de başka herhangi bir dine.
1300 yılındaki Avrupa da Hristiyan'dı. Bugün Avrupa yine Hristiyan. Arada büyük farklar var.
Bu sebeple İslam'ı seçmemizin bize olumsuz yanı olmamıştır. Olumsuz yanımız yöneticilerimizdir. Lütfen insanlık tarihini 1830 yılından sonra sananlar, boş yorumlarını kendine saklasın.

Aslında Avrupa gelişmişliğinin sebebi yobazlığın olmaması laik olmasıdır.
 
Bence daha iyi olurdu kesinlikle. Kökeni benim atalarımdan çıkmayan bir dine dayatılıyor olmam kadar saçma bir şey yok. Öz be öz Türk atalarımız gök tanrı inancını yaşardı ve Türkçeydi bence de öyle kalmalıydı. İslam bizi sadece Türkçe konuşan Araplar'a döndürülmek için kullanılıyor, ayrıca dağlardaki teröristler de ''kendilerince'' islamı yaşatıyor ve yayıyor. Temiz bir din olduğunu düşünmüyorum. Madem ki kabul edilmiş o zaman da adı Türkiye olan, içinde Türk ağırlıklı ırkın yaşadığı, Türkçe konuşulan ülkemde dinimin de Türkçe olması lazımdı. Arapça değil.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı