Türklerin Almanya'ya gitmesi savaştan kaçmak sayılıyor mu?

Bize karşı bir ekonomik savaş yok ki. Mesela Rusya'ya karşı var ama kaç tane Rus kaçtı? Bizde tamamen kötü yönetim kaynaklı çöken bir ekonomi var. Tamam ekonomiyi bir dönem yönetemezsin kötü olur ama sen şatafat içinde yaşarken, göçmenlere yardım yağdırırken kendi vatandaşını korumazsan olmaz, insanlar tabii ki de gider.

Aynı durum Almanya'da olsa devlet olarak kemeri sıkar (ki şu an enerji konusunda yapıyorlar sanırım), önceliği kendi vatandaşına vererek eğer yardım edecek gücü olursa göçmene yardım eder.

Konuyu açalı 34 dakika olmuş çabuk pes ettin. İyi geceler. :)

Ben burada merak ettiğimi sordum herhangi bir polimik yaratmak icin konu acmadım merak ettiklerimi öğrendim işim bitti. Ama istiyorsan daha cok soru sorabilirim 😂😂

Ben burada merak ettiğimi sordum herhangi bir polimik yaratmak icin konu acmadım merak ettiklerimi öğrendim işim bitti. Ama istiyorsan daha cok soru sorabilirim 😂😂
İnan polemik ile benim de işim yok. Diğer görüşlere çabuk kapattın gibi geldi konuyu o yüzden öyle dedim. :D
Aklındaki sorulara cevap olacak yanıtlar geldiyse ne mutlu. :)

Almancı veya gurbetçi misiniz hocam bu arada?😀

Hayır hocam türkiyedeyim hocam ama Almanya'ya gitmek isterim yasamak icin degilde gezmek görmek için 😂😂

İnan polemik ile benim de işim yok. Diğer görüşlere çabuk kapattın gibi geldi konuyu o yüzden öyle dedim. :D
Aklındaki sorulara cevap olacak yanıtlar geldiyse ne mutlu. :)

Geldi geldi teşekkür ederim tekrardan. 😂😂

Arkadaşlar, günlerdir düşündüğüm konuyu sizin fikirlerinizi almak için buraya açıyorum. Yaptığım ne kadar doğru onu da bilmiyorum.

Şimdi bazı insanlar Suriyeliler savaştan kaçtı vs. diyorlar ailesini, kadınlarını bırakıp baska ülkeye kaçtı, diyorlar. Amacım kimseyi savunmak değil, sadece sormak istiyorum.

Son zamanlarda görüyorum duyuyorum bazı vatandaşlarımız illegal yollarla veya legal yollarla Almanya'ya gidiyor veya herhangi bir ülke, peki bu da ülkesini bırakıp kaçmak olmuyor mu?
Sonuçta sadece savaş topla tüfekle olmuyor, ekonomik savaş da oluyor. Beni aydınlatacak arkadaşlara teşekkür ediyorum şimdiden.

Bir Türk yurtdışına çıkıyorsa kaçmak olmaz :p Neden kaçmak olsun ki. Yurtdışına gidersin Suriyeliler kendi ülkesinden kaçtı gibi şeyler yazarsın internet üzerinden. Sanki bunları geveleyenler kendi ülkesi için ne yapmış ? Dışarıda bir Türk başka bir Türk insanına şiddet uygulasa kimse oralı olmaz. Elin ağzı torba değilsin ki büzesin.

Savaştan kaçman için ülkenin şu anki Ukrayna gibi olması gerekir. Böyle bir şey olmadığı için Almanya'ya gitmek bir şeyi etkilemez. Kendi tercihin olur.

Bundan seneler önce askerliğimi yaparken fiziksel olarak bir ayağı diğer ayağına göre kısa olan bir asker arkadaşım olmuştu. Çocuk sürekli düşünüyordu. Dışarıdan baktığın zaman kafasını meşgül eden bir şey olduğu net bir şekilde belli oluyordu. Ben de bir gün sordum kendisine. O da bana ilk önce anlatmak istemedi, ama anlatmak da istiyordu bir tarafı. Kısa süre sonra anlattı. İsterse askere elverişli değildir raporu alabilir, ve askerliğini yapmayabilirdi. Böyle bir seçeneği olduğunu öğrenmişti. Ama....Evet ama! Başladı "ben ailemin yüzüne nasıl bakarım" Sonra arkadaşları, sonra askerde tanıdığı kişiler, derken sıra bana geldi ve bana sordu "sen olsan ne yapardın abi" diye sormuştu. Kendi isteğimi yaparım. Kendini biliyorsan ne olabilir başka ? Sonuçta kimseyi öldürmüyorum. Kimsenin kuyusunu kazmıyorum. Sene olmuş 2022 ve hala gencecik insanları bu kafalara sokuyorlar. Önce aileleri yapıyor bunu. Bunun sebebi genlerden gelen bir özellik değil. Tamamen kültür dayatısıdır. Çoğu aile çocuğuna nasıl davranması gerektiğini bilmiyor. En büyük sorunu kendi öz çocukların kendi fikirleri, kendi seçimleri, kendi istençlerine engel olmaları. İşte gördüğümüz gibi konuyu açan arkadaşta onlardan birisi. Aklına bu takılmış. Kardeşim çok basit bu. İmkanın varsa yaşayacaksın. Sen ülkeni değil, önce aileni düşüneceksin. Tabii ki ailenden olmayan bir insan için duyarsız kal demek istemiyorum, ama eğri oturup düzgün konuşmasını bileceksin. Ülkende bir savaş olmasına gerek var mı ülkeni düşünmen için ? Hayır yok. Çok ülkenin insanını seviyorsan eğer cidden bu kafadaysan, hani öncelik ülken ise, ben sana Türk insanı olan yaşam ile mücadele eden insanlar göstereyim. Git maddi ve manevi olarak sonsuza kadar kendini onlar için ada. Yapamazsın biliyorum, böyle Suriyeliler kendi ülkelerinden kaçtı, vatanlarını sevmezler, ihanetçiler diye geveleyenlerinde onlardan aslında hiçbir farkı yok bana inan. Yapan insan gider yapar. Eksik bulduğu insanları ağzına alıp gevelemek bir insanı vatansever bile yapmaz. Ancak gösteriş budalası yapar. Genel olarak kültür bu kafada olduğu için karşısında kendine onay veren, teyit eden bir çok kişi oluyor. Böylece kendini örtbas etmek kolay oluyor. Kimse kusursuz değildir. Ne vatansever birisi, ne dinciler. Ne de bir başka inanç ya da ideolojilere inananlar. Bunlar üzerinden kendine nitelik kazandıran herkes aynıdır. O yüzden git istediğin gibi yaşa. Bu senin hayatın, tabii ki yaşayacaksın, kendi hayatına önem veren biri zaten bir başka tanımadığı bir insana bile değer vermekten anlar. O yüzden bu tür şeylerin arkasına kendini gizleme ihtiyacı duyma :) Buradan biri sana çıkıp "kaçmaktır" dese ne olur "hayır değil" dese ne değişir ?

Bir Türk, Avrupa'ya giderken elinde onlarca belgesiyle, vizesiyle, pasaportuyla ve uçak biletiyle gidiyor. Yani ülkenin en iyi üniversiteleri olan ODTÜ, İTÜ veya Boğaziçi'nden mezun dahi olsa bu onlarca belgeyi yanında bulundurması gerektiriyor. Yani bu durum kaçmak olmuyor. Ayrıca günümüzde Avrupa'ya gidenler hep vasıflı mesleklere sahip insanlar yani mühendisler ve doktorlar oluyor.

Bundan seneler önce askerliğimi yaparken fiziksel olarak bir ayağı diğer ayağına göre kısa olan bir asker arkadaşım olmuştu. Çocuk sürekli düşünüyordu. Dışarıdan baktığın zaman kafasını meşgül eden bir şey olduğu net bir şekilde belli oluyordu. Ben de bir gün sordum kendisine. O da bana ilk önce anlatmak istemedi, ama anlatmak da istiyordu bir tarafı. Kısa süre sonra anlattı. İsterse askere elverişli değildir raporu alabilir, ve askerliğini yapmayabilirdi. Böyle bir seçeneği olduğunu öğrenmişti. Ama...evet ama! Başladı "ben ailemin yüzüne nasıl bakarım" sonra arkadaşları, sonra askerde tanıdığı kişiler, derken sıra bana geldi ve bana sordu "sen olsan ne yapardın abi" diye sormuştu. Kendi isteğimi yaparım. Kendini biliyorsan ne olabilir başka? Sonuçta kimseyi öldürmüyorum. Kimsenin kuyusunu kazmıyorum. Sene olmuş 2022 ve hala gencecik insanları bu kafalara sokuyorlar. Önce aileleri yapıyor bunu. Bunun sebebi genlerden gelen bir özellik değil. Tamamen kültür dayatısıdır. Çoğu aile çocuğuna nasıl davranması gerektiğini bilmiyor. En büyük sorunu kendi öz çocukların kendi fikirleri, kendi seçimleri, kendi istençlerine engel olmaları. İşte gördüğümüz gibi konuyu açan arkadaşta onlardan birisi. Aklına bu takılmış. Kardeşim çok basit bu. İmkanın varsa yaşayacaksın. Sen ülkeni değil, önce aileni düşüneceksin. Tabii ki ailenden olmayan bir insan için duyarsız kal demek istemiyorum, ama eğri oturup düzgün konuşmasını bileceksin. Ülkende bir savaş olmasına gerek var mı ülkeni düşünmen için? Hayır yok. Çok ülkenin insanını seviyorsan eğer cidden bu kafadaysan, hani öncelik ülken ise, ben sana Türk insanı olan yaşam ile mücadele eden insanlar göstereyim. Git maddi ve manevi olarak sonsuza kadar kendini onlar için ada. Yapamazsın biliyorum, böyle suriyeliler kendi ülkelerinden kaçtı, vatanlarını sevmezler, ihanetçiler diye geveleyenlerinde onlardan aslında hiçbir farkı yok bana inan. Yapan insan gider yapar. Eksik bulduğu insanları ağzına alıp gevelemek bir insanı vatansever bile yapmaz. Ancak gösteriş budalası yapar. Genel olarak kültür bu kafada olduğu için karşısında kendine onay veren, teyit eden birçok kişi oluyor. Böylece kendini örtbas etmek kolay oluyor. Kimse kusursuz değildir. Ne vatansever birisi, ne dinciler. Ne de bir başka inanç ya da ideolojilere inananlar. Bunlar üzerinden kendine nitelik kazandıran herkes aynıdır. O yüzden git istediğin gibi yaşa. Bu senin hayatın, tabii ki yaşayacaksın, kendi hayatına önem veren biri zaten bir başka tanımadığı bir insana bile değer vermekten anlar. O yüzden bu tür şeylerin arkasına kendini gizleme ihtiyacı duyma :) buradan biri sana çıkıp "kaçmaktır" dese ne olur "hayır değil" dese ne değişir?

Öncelikle bu uzun mesajınız için teşekkür ederim benim öyle bir niyettim yok ben ülkemde açlıktan da olsa ölmeyi tercih ederim bu bir secimdir giden insanlarda kendi secimini yapmıştır dediğiniz gibi kacmak deseler ne olur demeseler ne olur ben acık konuşan biriyim suriyeliler veya göçmenler ben fazla üzerlerine yüklenildiklerini düşünüyorum tabii ki bazıları bu ülkeye kesinlikle layık insanlar değil tacizciler tecavüzcüler burasi kendi ülkesiymiş gibi takılanlar bende istemiyorum öyle mülteci ama içlerinde iyi olanlarda var yani kurunun yanında yaşta yanıyor mesela orman yangininda tam olarak hangi sehir hatirlamiyorum bir Suriyeli arkadaş vardı haberlerde en az bizim gibi o yangını söndürmek için cabalayan veya şöyle bir şey daha söylemek istiyorum bir videoya denk geldim suruyeli bir genc daha 16 bilemedin 17 yaşında çocuk ben bu ülkeyi seviyorum ve bu taciz olaylarına karışanların bu ülkeden barınmasını istemiyorum gibisinden sözler ediyordu ama dedigim gibi ve oradan bazı arkadaşlar yok savastan kactiniz vs diyorlardi o yüzden soruyorum onlar savaştan kactida bizim insanlarımızda ekonomi kötu burada yasıyamıyoruz diye gidiyorlar acaba dedim bizim yaptığımizda savastan kacmakmi ama arkadaşlar gereken acıklamayı yaptı en baştada dedigim gibi gerekirse açlıktan ölürüm Türkiye'den gitmem gidersem gezmeye giderim yine ülkeme gelirim çünkü yapamam giden arkadaşların kendi secimi nasïl düşünürler bilemeyiz belki orada calisip parasını kazanıp geri gelecek onlarada saygı duymak gerekli yani benim gitme gibi bir niyetim yok.

Bir Türk, Avrupa'ya giderken elinde onlarca belgesiyle, vizesiyle, pasaportuyla ve uçak biletiyle gidiyor. Yani ülkenin en iyi üniversiteleri olan ODTÜ, İTÜ veya Boğaziçi'nden mezun dahi olsa bu onlarca belgeyi yanında bulundurması gerektiriyor. Yani bu durum kaçmak olmuyor. Ayrıca günümüzde Avrupa'ya gidenler hep vasıflı mesleklere sahip insanlar yani mühendisler ve doktorlar oluyor.

Siz biraz araştırın bence yanlış anlamayın bilgilendirmek icin söylüyorum ben aslen karadenizliyim ve bizim otaraflarda. Çok kaçak giden oldu kampta 3 ay beklemeler filan kac bin TL para verdiler kacak gitmek icin. Zaten elinde mesleği olan ve gidene bir şey demiyorum benim demek istediğim bu kacak gidenler icin sordum kaçmakmı sayılır diye.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı