Türknet aktif altyapı kaç mbps hız sağlayabilir?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3100 / SAPPHIRE NITRO+ RX 5500XT SE 8GB / JAMES DONKEY Sata JD480 / Gigabyte B450M H / Apacer Panther 16 GB 3000 mhz / Power Boost VK-T01B 650W 80+Bronz
Meslek
Yazılım Geliştirici, Bilgisayar Teknikeri
Merhaba öncelikle şimdi benim şu ana kadar altyapım yok diye biliyordum ve şu anda yalın olarak 16 mbps paketini kullanıyorum.
Türknet'in sayfasından sorgulama yaptım 35 mbps kadar hız alabildiğimi ve aktif altyapıda olduğumu söyledi.
Alttaki yazıda da 100 mbps'e kadar upload ve downloada kadar alabilirsiniz diyordu.
Ben 35 mbps'den 100 mbps'e kadar alabilir miyim ya da 35 mbps'in üstüne çıkabilir miyim onu anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen ara sor orda öyle yazıyorlar, arıyorsun değilsiniz diyebiliyorlar. Arkadaşımda 85Mbps diyorlardı, şuan 35mbps kullanıyor.

Yani altyapım 100 e kadar çıkabilir mi
Ayda 90 TL ye kadar sınırım var para olarak. Ama bana 75 lt dediler sorgulama sitesinde. Kaça kadar çıkar sizce mps değerim 90 TL ye

Ayda 90 TL ye kadar sınırım var para olarak. Ama bana 75 lt dediler sorgulama sitesinde. Kaça kadar çıkar sizce mps değerim 90 TL ye
Ustam 75TL sabit fiyatları zaten +15 TL ile sanırım 100Mbps değerine çıkartıyorlar. Upload minimum 4 görürsün fakat dediğim gibi sen ara sor orada öyle belirtiyorlar. Arıyorsun sistemde bi yanlışlık olmuş efendim maksimum 35 alabiliyorsunuz. Diye söylüyorlar o kaç hız alırım sayfasına güvenme...

Hocam şöyle oluyor YAPA (Aktif altyapı) ya geçişiniz için başvuru yaptıktan sonra 2 iş haftası içinde sizi direk santraldeki kendi DSLAM cihazlarına bağlıyorlar. Durum böyle olunca santrale ne kadar yakınsanız o kadar yüksek download ve upload hızı alırsınız.
Size 100mbit download ve upload tanımlıyorlar, ancak dediğim gibi mesafeden dolayı hat zayıflıyor gelirken. (VDSL2 teknolojisinde 100mbit ancak 100 metre mesafeden alınabiliyor.) Fiyat sabit ve 75TL olacaktır. Ancak hızınız dediğim gibi santrale bağlıdır. Forumda YAPA'ya geçirildikten sonra hızı düşenler de var. Şahsen ben geçmeden önce 8mbit ADSL kullanıyordum şu anda YAPA'da 50mbit download, 8mbit upload alıyorum. Statik IP ile birlikte toplam 88TL ödüyorum. YAPA ile herhangi bir sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olacağım.

Hocam şöyle oluyor YAPA (Aktif altyapı) ya geçişiniz için başvuru yaptıktan sonra 2 iş haftası içinde sizi direk santraldeki kendi DSLAM cihazlarına bağlıyorlar. Durum böyle olunca santrale ne kadar yakınsanız o kadar yüksek download ve upload hızı alırsınız.
Size 100mbit download ve upload tanımlıyorlar, ancak dediğim gibi mesafeden dolayı hat zayıflıyor gelirken. (VDSL2 teknolojisinde 100mbit ancak 100 metre mesafeden alınabiliyor.) Fiyat sabit ve 75TL olacaktır. Ancak hızınız dediğim gibi santrale bağlıdır. Forumda YAPA'ya geçirildikten sonra hızı düşenler de var. Şahsen ben geçmeden önce 8mbit ADSL kullanıyordum şu anda YAPA'da 50mbit download, 8mbit upload alıyorum. Statik IP ile birlikte toplam 88TL ödüyorum. YAPA ile herhangi bir sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olacağım.
Peki bunu müşteri hizmetlerine sorsak hız hakkında bilgi verirler mi

Benim dediklerime benzer şeyleri söyleyecekler. Tahmini hız söyleyemezler çünkü belli değil. Ama santrale olan mesafenizi söylerseniz aşağı yukarı bir şey söyleyebilirim.
Santale olan mesefemi bilmiyorum nasıl öğrenebilirim acaba?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı