TürkNet aktivasyon sorunu

Siteye keşke girebilsem yüklenmiyor siz girebiliyor musunuz? Dün hizmetler kısmında 16 Mbps ADSL internet aktif olarak gözüküyordu.

Evet ben girebiliyorum hem uygulama hemde site üzerinden. Eğer aktif bir hizmet görünüyorsa faturalandırma başlamıştır. Kullanmadığınız internete para ödemek ne kadar saçma olsada malesef böyle.
 
Evet ben girebiliyorum hem uygulama hem de site üzerinden. Eğer aktif bir hizmet görünüyorsa faturalandırma başlamıştır. Kullanmadığınız internete para ödemek ne kadar saçma olsa da maalesef böyle.

Girdim sisteme destek talebi oluşturdum. Yarın dilekçemi hazırlayıp faks çekeceğim ne lanet firmaymış kafayı yedim.
 
3 senedir Türknetliyim gayet memnunum şikayet kaydı bırakıyorum eğer uzaktan sorun çözülmezse 48 saat içinde eve ekip geliyor hat değerlerini kontrol ediyor. Başka bir akrabama daha tavsiye ettim o da başvurdu ancak 10 gündür port yok uyarısından dolayı bağlantı sağlanamadı. Bu tip sorunlar altyapı sağlayıcısı yani TürkTelekom kaynaklıdır.
 
Herkes kafasına göre at koşturuyor. İlgili yerlere şikayet edilse daha şu şu kanuna göre bu böyledir diye bir madde çıkıyorıyorlar ortaya. Yine mağdur tüketici her zaman ki gibi.

Doğru ustam dün desteğe bayağı yazdım bugün iptaliniz işleme alınmıştır diye mesaj geldi ben ayrı olarak iptal dilekçesi doldurup faks çektim firmaya bir daha tövbe bulaşmam.
 

Geri
Yukarı