TürkNet DSL sinyali sorunu

pinkmamba

Hectopat
Merhabalar.
Dün itibari ile TürkNet'ten bildirim geldi. 'İnternet geçişinizi sağladık modem kurulumu yaparak bağlanabilirsiniz' şeklinde. Modeme baktığımda DSL ışığım yanmıyor. VDSL modemi sıfırladım, önce VDSL olarak kurulumu yaptım bağlanamadım. Daha sonra ADSL kurulum yaptım yok yine bağlanmadı evde eski modem vardı ADSL onu deneyim belki modemde sıkıntı vardır dedim değişen bir şey olmadı bir koşu TürkNet'i aradım durumu belirttim arıza kaydı açıldı Türk Telekom'a bildirilmiş. Türk Telekom sorunun benim iç tehsisatımdan kaynaklı olduğunu belirtmiş bende kalktım ankastre kutusuna gittim bizim porttaki kabloyu dilimle kontrol ettim yok kabloya elektrik gelmiyor TürkNet'e tekrar yazdım ankastreye sinyal gelmiyor diye bana teknik ekip göderelim 99TL karşılığında sorun sizde değilse bu parayı almıyalım gibisinden bir dönüş yaptı. Kafayı yedim. Ankastreden uzanan kablo ve modeme bakmak 99TL. Böyle sorun yaşamış ve çözmüş olanlarınız bana yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çıplak kabloya dil değdirilir mi 😕
Telekom bağlantıyı yaptıktan sonra sorun olup olmadığına bakmış olması lazım. Muhtemelen sizin portu yanlış aktardılar. Tekrardan arıza kaydı oluşturun. Yarın Telekom gelip bakar.

Sorunu çözdüm. ttnet'ten geçiş yaptığım için aynı hat üzerinden interneti vermeleri gerekirken ankastreyi tekrar kontrol ettim ve ne göreyim benim adıma ikinci bir etiktek atılmış kablo gördüm :D adamlar evime gelmiş ankastreye kablo çakıp gitmiş benim haberim yok :DDD mükemmel

Kankam aynısını bana yaptılar. Yeni net bağlattım, adam elinde modemle falan geldi. Kablo taktı. İnternetin var, kurulum yapıp kullan dedi gitti. Ama aynı şekil kabloya dilimi değdiriyorum akım yok. Elektrik gelmiyor. DSL ışığım yanmıyor ama internet’imin açık olduğunu söylüyorlar. Nasıl yapacağım? Sen hallettiysen bana da bir el at yahu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı