TürkNet düşük ADSL2 hızı sorunu

gökhan çakar

Decapat
İnternet hızı ile ilgili sıkıntım var. Sizden bu konu ile ilgili yardım rica ediyorum. Turknet abonesiyim. 35 Mpbs hızda internet alıyorum 11 aydır. Fakat son 15 gündür internet hızım 10 Mpbs ile 15 Mpbs arasındadır. Konu ilgili arıza kaydı oluşturdum. Santrale gelen hızın 35 olduğu iç tesisatı kabloları ya da donanımınızı kontrol edin dediler. Konu ilgili modem arayüz durum bilgisini yüklüyorum. Hızın arıtılması için ne yapmam gerektiği ile ilgili yardım rica ederim.

IMG-20180717-WA0000.jpg IMG-20180717-WA0001.jpg

Sorunun iç tesisattan kaynaklandığına emin olmanız gerekli, yoksa değişim olmayacaktır. Bunun bazı belirtileri vardır, zamanla ve kademeli ardından hız düşmesi ve ardından sıkça kopma sorunu en belirgin şekilde(%80) iç tesisat sorunun yansımaları oluyor.
Ne hız düşük ne de kopma sorunum var.

Yalnız dikkat ederseniz upstreaminki normal Downstream'da sorun var
Turknet'i bu sıkıntı için her aradığımda iç tesisat sıkıntısı var ya da bölge de yoğunluk nedeniyle hızınız düşebilir cevabı verdiler, başka bir çözüm sunmadılar. Diğer bir durum @teknoman dediği gibi dowlnad düşebiliyor, fakar upload değerleri hep yüksek bu da bana ilginç geldi. Bu durumu nasıl açıklayabiliriz?
Eğer iç tesisatımda sorun olsa günün belli saatlerinde 30 üzeri hızı göremezdim diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz? @Abu!

Turknet'i bu sıkıntı için her aradığımda iç tesisat sıkıntısı var ya da bölge de yoğunluk nedeniyle hızınız düşebilir cevabı verdiler, başka bir çözüm sunmadılar. Diğer bir durum @teknoman dediği gibi dowlnad düşebiliyor, fakar upload değerleri hep yüksek bu da bana ilginç geldi. Bu durumu nasıl açıklayabiliriz?
Eğer iç tesisatımda sorun olsa günün belli saatlerinde 30 üzeri hızı göremezdim diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz? @Abu!
Sorun iç hattınızda da olabilir santralde de. Bu yüzden en iyisi yeni fatura gelmeden iptal edin. Netspeed öneririm. Eğer onda da olursa iç hattınızı yenileyin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı