Yeny
Hectopat
Daha fazla
TürkNet ile tanışmam 2017 yılında oldu ve altyapımın o zamanlar ADSL desteklediği için 16Mbps TürkNet VAE olarak kullanmaya başladım. Oldukça memnundum. Fakat sanırım 2019 yılında beni kendilerine ait olan YAPA altyapısına geçirdiler. İlk zamanlar hızımda bir değişme olmadı, arasıra yavaşlama oldu. Destek talebi açtım sorunlarım düzeliyordu. Bu yılın şubat ayına girdikten sonra internetimde aşırı derecede yavaşlama oldu ve Online işlem merkezinden kontrol ettiğimde YAPA santraline olan uzaklığım 2 kilometre olduğunu fark ettim. TürkNet ile görüştüğümde santrale olan uzaklığımı belirtip, alabileceğim en yüksek hızı aldığımı belirttiler. Fakat o zamanlar haliyle ADSL+ destekleyen modem kullanıyordum. Modem değerlerim çok kötü gözüküyordu. İptal ettirip farklı bir firmaya geçtim.
Şu an da VDSL olarak altyapımın 70Mbps'e kadar desteklediği gözükmekte. Ve modem değerlerim VDSL kullanmaya başladığımdan beri çok iyi değerlerde seyrediyor.
Anlatımım biraz uzun oldu fakat doğru bir sonuç için anlatmak zorundaydım. Sizlere birkaç soru yöneltmek istiyorum.
1) O zamanlar ADSL destekli modem kullandığım için acaba hızım ve hat değerlerim ADSL modem kullandığım için mi kötü gözüküyordu?
2) Şuan da VDSL modem kullanıyorum ve hat değerlerim mükemmele yakın. Tekrar TürkNet ile İnternet kullanmaya başlasam aynı sorunları yaşar mıyım?
Şu an da VDSL olarak altyapımın 70Mbps'e kadar desteklediği gözükmekte. Ve modem değerlerim VDSL kullanmaya başladığımdan beri çok iyi değerlerde seyrediyor.
Anlatımım biraz uzun oldu fakat doğru bir sonuç için anlatmak zorundaydım. Sizlere birkaç soru yöneltmek istiyorum.
1) O zamanlar ADSL destekli modem kullandığım için acaba hızım ve hat değerlerim ADSL modem kullandığım için mi kötü gözüküyordu?
2) Şuan da VDSL modem kullanıyorum ve hat değerlerim mükemmele yakın. Tekrar TürkNet ile İnternet kullanmaya başlasam aynı sorunları yaşar mıyım?