TürkNet Hakkında yasal işlem

Makaleler
2
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Amazon seller central Global, "sodej"
Merhabalar, Başlıkta belirtiğim üzere, TürkNet hakkında yasal işlem yaptırmak istiyorum gerekir ise avukat bilene tutarım.
Yasal işlemler sırasında hangi yolu izlemeliyim ve dilekçe, tebligat vs göndermem gerekiyor mu?

Peki neden açacağım ufak bir bilgi aktaracağım

08.08.2016 Tarihinden beri türknetliyim. Hatırlarsanız 1 sene belki olmadı 65 TL olan tarifeler için zam yapıldı 76 TL olarak güncellendi. Mevcut bölgem 50 MB hız desteklediği için 23.03.2019 tarihine kadar 76 TL ödeme sağlıyordum. 23.04.2019 tarihinde +25 MB hız paketi için 75MB hızlık pakete geçiş yapıp 86 TL ödeme sağlamaya başladım. 06.10.2019 tarihinde Netflix ile ilgili sorunlarım için destek kaydı oluşturdum 09.10.2019 tarihinde sorun çözüldü ve gelen teknik raporada hızım 66MB hıza sabitlenmişti hiçbir bilgi aktarılmadan. 21.10.2019 Tarihine kadar 66MB hız kullanmaya devam ettim. 22.10.219 tarihinde hiçbir bilgi verilmeden hızım 50 MB hıza düşürüldü. Bunun için aynı tickette sordum. Artık alt yapınız desteklemiyor bunun için böyle yaptık vs gibi cümleler yazdılar. Ücretlendime için 07.11.2019 tarihine kadar onlarla uğraşıyorum. Artık +25 MB hızı kullanmıyorum ve tekrar 50 MB hız profiline geçip 76 TL ödeme yapmak istiyorum gibi bir cümle yazdım. Böyle bir şey mümkün değil artık YAPAda olmadığınız için 35MB üstü 86 TL oldu. Madem Yapa'da değilim daha önce 50 MB hız için neden 76 TL ödeme alıyorsunuz diye sordum. Daha fazla uzatmayacağım ben bunlara yasal işlem başlatmak istiyorum en eski faturalarım bilene yanımda duruyor.

TürkNet'in en son mesajı ektedir.

Screenshot_10.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapabileceğin hiçbir şey yok maalesef. Taahhüt olmadığı için paket ve ücretlendirme değişikliği yapabilirler. 2 sene önceki pakete geçip o ücreti vermen zaten imkansız. 35MBPS üstü 86 lira ise vereceksin başka yolu yok davalık durumda yok. Memnun değilsen başka sağlayıcılara geç Turknet tekel değil sonuçta.

Büyük şirketler kendini genelde yasal olarak her yönden güvenceye alıp bu tür kararları verirler. Dava etmeden önce 2 kez düşünün derim, sebebi ise kabul ettiğimiz o sözleşme bir çok durumu kapsıyor. Gidip bir avukatla görüşebilirsiniz tabii ama pek bir şey çıkmaz. Sizi zora sokabilir dava süreci ve sonucu.

Öfke ile kalkan zarar ile oturur derler. Taahhüt yoksa ortada istediği gibi değişiklik yapar ISS. Sen de bunu onaylamış durumdasın TürkNet'li olarak.(Sözleşmelerdeki imzalardan dolayı)
Umarım başına daha büyük şeyler açmazsın. Bol şans

Tüketici hakem heyeti ne dilekçe ver sonuçta sistemde gorunuyor dur hangi tarifede olduğunuz. Dilekçeye Sistemdeki anlık hızınızı gösteren bir ek ekleyin yazişmalarida Ekleyin ve gönderin. Söyledikleri hızı vermiyorlar uzerine de fazla para alıyorlar diye ekleyin ugraşsinlar biraz.

Taahhüt yok bundan dolayı fiyatlandırma veya paket değişikliğinde istediği gibi davranabilir servis sağlayıcısı. Senin bunu kanıtlaman için de hiçbir dayanak noktan yok maalesef. Yapabileceğin en iyi sonuç, aboneliği iptal etmek ve yeni bir internet bağlatmak eve. Geçmiş olsun.

Vae'de 35 Mbit 75,99 TL, 35 Mbit üstü hızlar 85,99 TL. YAPA'da bütün hızlar 75,99 TL. Fiyatlar açık ve net. Taahhütünüz yok. Türknet istediği pakete istediği zaman zam yapabilir ve ne yazık ki siz de hiçbir şey diyemezsiniz. Yasal işlem yapabileceğiniz bir durum mevcut değil, ortada fiyatın sabitlendiği bir sözleşme/taahhütünüz yok çünkü.

Ayrıca 2 sene önceki pakete geçeyim de önceden ödediğim zamsız ücreti ödeyeyim demek zaten tamamen mantık dışı. Yani bunu hiçbir firma kabul etmez. Siz firma sahibi olsanız siz de kabul etmezsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı