TürkNet mi Türk Telekom mu?

BugraSahinn

Hectopat
TürkNet:
ZyXEL modem 12x32 TL.
100 Mbps: 86 TL.
TürkNet'te ne hız alırım yapınca çalışma falan var diyor ama Türk Telekom bana 100 Mbps fiber verebiliyor.
Aylık toplam: 118 TL (kurulum ücreti hariç)

Türk Telekom:
100 Mbps: 154 TL.
50 Mbps: 125 TL.
35 Mbps: 105 TL.

Ben şu an Türk Telekom 35 Mbps internet kullanıyorum taahhütüm bitiyor 70 TL olan fiyat değişecek bu yüzden alternatifler aramaya başladım. Yukarıda da listeledim.
Giresun da yaşıyorum Türk Telekom'dan memnunum ama TürkNet F/P olarak daha iyi gözüküyor. TürkNet'e karşı şüpheliyim Giresun'da verdiği hız değişir mi? Öneriyor musunuz?

TürkNet YAPA bölgesinde isen 100 Mbps kadar destekliyor. Ancak santrale olan uzaklığına göre değişir. Benim bulunduğum bölge YAPA ancak 35 Mbps kadar anca alıyorum. Santral ile aramda 850 metre var. Başka arkadaşım hemen hemen benden yarı mesafe uzaklıkta ve 50-55 Mbps arası alıyor. Upload hızım 6 Mbps ve ping 9-10 civarında oluyor. Arkadaşım 15-20 Mbps arasında değişen upload değerleri alıyor. Pingi aynı şekilde. Yane TT direk 100 kesin veriyorsa bence onu tercih et muhtemelen TürkNet ile o hızı alamıcaksın.

Telekom gibi lider operatörler yüksek fiyat sunuyor. Benim önerim TürkNet, Millenicom, Netspeed gibi nispeten uygun fiyata yüksek hızda internet veren firmaları tercih etmeniz. Ayrıca TürkNet'te taahhüt yok ve modem almak zorunda da değilsiniz. VDSL modeminiz varsa onu kullanabiliyorsunuz direkt. Diğer firmalar gibi al sana modem verdim her ay taksit taksit parasını alırım ama sözleşmen bitince de geri isterim olayı yok.

Ayrıca şunu unutmayın ki 100 Mbps diye bir internet yok. 100 Mbps'e kadar o. Her firma için bu geçerli, altyapınız desteklemiyorsa o hızı alamazsınız.

Telekom gibi lider operatörler yüksek fiyat sunuyor. Benim önerim TürkNet, Millenicom, NetSpeed gibi nispeten uygun fiyata yüksek hızda internet veren firmaları tercih etmeniz. Ayrıca TürkNet'te taahhüt yok ve modem almak zorunda da değilsiniz. VDSL modeminiz varsa onu kullanabiliyorsunuz direkt. Diğer firmalar gibi al sana modem verdim her ay taksit taksit parasını alırım ama sözleşmen bitince de geri isterim olayı yok.

Ayrıca şunu unutmayın ki 100 Mbps diye bir internet yok. 100 Mbps'e kadar o. Her firma için bu geçerli, altyapınız desteklemiyorsa o hızı alamazsınız.

Şu an modem için para ödemiyorum altyapıdan dolayı çünkü sadece Türk Telekom hattı var. Ama Millenicom, TürkNet gibi firmalar Türk Telekom altyapısını kiraladıkları için göz önünde bulundurmak istedim.

Türk Telekom kullanıyorum paket 35 Mbps'e kadar ama 38 Mbps civarı veriliyor.Altyapım 100 Mbps destekliyor.
TürkNet YAPA bölgesinde isen 100 Mbps kadar destekliyor. Ancak santrale olan uzaklığına göre değişir. Benim bulunduğum bölge YAPA ancak 35 Mbps kadar anca alıyorum. Santral ile aramda 850 metre var. Başka arkadaşım hemen hemen benden yarı mesafe uzaklıkta ve 50-55 Mbps arası alıyor. Upload hızım 6 Mbps ve ping 9-10 civarında oluyor. Arkadaşım 15-20 Mbps arasında değişen upload değerleri alıyor. Pingi aynı şekilde. Yane TT direk 100 kesin veriyorsa bence onu tercih et muhtemelen TürkNet ile o hızı alamıcaksın.
Hangi şehirde yaşıyorsun ?

Türknet'e ilk geçtiğin zaman sıkıntılar yaşadın mı ? Ne tür sıkıntılar yaşadın?

TürkTelekom gibi her şehirde teknik destek ekipleri var mı ?

Fahiş fiyatçı olmasa Türk Telekom on numara. Ama taahhütsüz 100 Mbps full limitsiz 380 TL diyor. Zaten mantıken bakıldığında Türkiye internetinin altyapısının sahibi zaten Türk Telekom. Bence gerçek hızları verdiği sürece hız olarak çoğu bölgede (anormal durumlar hariç) Türk Telekom'un üstüne çıkmaları zor. Müşteri hizmetleri de çok güzel. TC girdikten sonra 2 dk içinde müşteri hizmetleri bağlanıyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı