Türknet Şikayet

fearlesshuman

Hectopat
Katılım
28 Nisan 2014
Mesajlar
731
Makaleler
4
Çözümler
5
İnternetim aktive edileli 2 hafta oldu. Eve hat çekilmeden aktive ettiler destek talebi açtık (telefonda hizmet sunmuyorlar) sözde 2 iş günü içinde cevap verecekleri yazıyordu ama 1 hafta cevap gelmeyince kendimiz çektirmek zorunda kaldık. TTNET gibi hattımın ulaşabileceği en yüksek hıza ayarlarlar sanıyordum ama 8 Mbps hıza sabitlemişler. Bunun içinde destek talebi açtım 5 gün geçti hala cevap gelmedi. Bugün hızımı 4 Mbps'ye düşürmüşler bu da bardağı taşıran son damla oldu. Destek taleplerinize cevap gelmiyor, telefondan müşteri hizmetlerine bağlanamıyorsunuz, telesekreter arıza kaydı bırakıyor. Bu nasıl bir sorumsuzluk? Zaten TTNET'te AKK'ye girince hız 5 Mbps'ye düşüyor, Türknet'te 4 Mbps AKK'siz olsa nolur?! Şimdi birileri modeminde sorun olabilir, hattın desteklemiyor diyebilir ama o konuya hakim biri olarak hat veya modemde bir sıkıntı olmadığını biliyorum. Zaten 2 tane modem kullanıyorum modemde sıkıntı olup olmadığını anlayabiliyorum. Hat 4 Mbps'ye tanımlanmış.
Oturduğum yerde altyapının rezalet olduğunu biliyorum. Türknet'in 8-9 Mbps vermesine yine razıyım ama bugün internetimin 4 Mbps'ye düşürülmesi iyice çıldırttı (Altyapım en azından 8Mbps'yi destekliyor). Asıl sinirlendiğim kısım 5 dakikada çözülebilecek bir sorun iken müşteri hizmetlerine bağlamayıp üstüne de destek taleplerine cevap vermiyorlar ve günlerce haftalarca aylarca çözülmeyen bir soruna dönüşüyor. TTNET'in 75GB AKK'li (Taahhütsüz) paketine yaklaşık 60 TL veriyorum ama en azından aradığımda açan birileri oluyor.
Önceden müşteriye ilgilerinden dolayı övdükleri firma artık telefonları bile açma gereği görmüyor. Bu konuyu açtığım tarihte Türknet'i sırf müşteriye karşı ilgisizliklerinden dolayı tavsiye etmiyorum. 1 ay daha kullanıp müşteri hizmetleri ve destek talebi sorunlarının çözülmesini bekleyeceğim. Çözülmediği taktir de Türknet aboneliğimi iptal ettireceğim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok doğru söylüyorsun. Bizim de internetimiz 26.10.2017 tarihinde açılmış gözüküyor ancak hala hat bağlamaya gelmediler. Müşteri hizmetleri desen sadece yeni başvuru yapan kişiler için var sadece. Tamam diyorum bunlar belki bilir diyorum, hat bağlanmadı diye söylüyorum. İlgili kişiye aktarıyorum diyor, oradan 2 ye tıklayın diyor. Aktardığı yer başta dinlediğimiz yer, sonra 2 ye tıklıyorum sadece sesli yanıt sistemi var. Bu nedir arkadaş ya robot çözemiyor benim işimi, daha müşteri hizmetleri olmayan bir firmaya geçmişiz...
 
Benim bildiğim kadarı ile zaten hat çektiklerini iddia etmiyorlar, sizin önceden bağlı olduğunuz sağlayıcının sağladıkları üzerinden internet sunuyorlar.

Hız konusunda ise bir şey diyemeyeceğim, adamlar aslında herkese minimum 35 sunduklarını iddia ediyorlardı sınırsız olarak.
 
Minimum 35 mbps dediğin vdsl kullananlar içindir...
Adsl 16 mbps kullanan biri en az 12 mbps almak zorunda (Tam 12 mbps mi bilmiyorum) ya değilse istediğin gibi şikayet edebilirsin ve haklısındır. Bununla ilgili BTK'nın bir açıklaması bulunmakta.
 
Sağolsun TT çalışanları sahte bildirim yaparak kabloları takmadığı halde kabloların takıldığı bildirimini yapıyor, haliyle abonelik başlıyor. TürkNet masraflardan çok kısan bir firma olduğu için sorun yaşanınca çok zorluk çıkıyor. TürkNet TT'nin DSLAM'ına müdahale ederse saatlik ücret ödüyormuş. Masraf yapmak istemeyen şirket, hatlar tamamen TT çalışanlarının elinde. Yani sorun yaşatan TT. TT abonesi olmamız için yapıyorlar hepsini.
 
Sağolsun TT çalışanları sahte bildirim yaparak kabloları takmadığı halde kabloların takıldığı bildirimini yapıyor, haliyle abonelik başlıyor. TürkNet masraflardan çok kısan bir firma olduğu için sorun yaşanınca çok zorluk çıkıyor. TürkNet TT'nin DSLAM'ına müdahale ederse saatlik ücret ödüyormuş. Masraf yapmak istemeyen şirket, hatlar tamamen TT çalışanlarının elinde. Yani sorun yaşatan TT. TT abonesi olmamız için yapıyorlar hepsini.

Türknet, Turk Telekom'a dava felan açamıyor mu bu konu hakkında?
 
Türknet, Turk Telekom'a dava felan açamıyor mu bu konu hakkında?
Kanıt olarak ne sunacak? Bu arada ADSL'nin zaten limiti bildiğim kadarı ile 12, TürkNet'in sahibi mi denir artık ne ise bir şekilde 16 veriyoruz falan demişti.
Taahhüt falan yok nasılsa, direk bunların bir yeri falan varsa oraya gidip durumunu anlatıp, iptal ediyorum diyebilirsin. Yerleri yoksa direk bırak çık zaten, sana vaat ettiğini vereni kulanman en doğrusu bence.
 
Taahhütsüz hizmet olduğu için bina içi bağlantıyı (Apartmandan daireye olan) siz yaptırıyorsunuz. Türk Telekom bazen kendisi de yapabiliyor ama çoğunda bu bağlantıyı yapmıyor.

Destek konusunda ise müşteri hizmetlerini ben birkaç kez aradım ama her aradığımda çok geçmeden açıyorlar. Sabitleme konusu ise hattın desteklediği maksimum stabiliteye göre ayarlanıyor ancak istek üzerine de bunu değiştirebiliyorsunuz tabi ki desteklenen maksimum değere kadar.
 
Taahhütsüz hizmet olduğu için bina içi bağlantıyı (Apartmandan daireye olan) siz yaptırıyorsunuz. Türk Telekom bazen kendisi de yapabiliyor ama çoğunda bu bağlantıyı yapmıyor.

Destek konusunda ise müşteri hizmetlerini ben birkaç kez aradım ama her aradığımda çok geçmeden açıyorlar. Sabitleme konusu ise hattın desteklediği maksimum stabiliteye göre ayarlanıyor ancak istek üzerine de bunu değiştirebiliyorsunuz tabi ki desteklenen maksimum değere kadar.

Maalesef bizim burada apartman olmadığı için yani tüm evler müstakil olduğu için ankastre kutuları direklerde, ve biz de direklere müdahale edemediğimiz için eve kadar hat çekmek zorundalar, evin içinden de diğer işlemleri ben yaparım zaten.

Müşteri hizmetleri konsuna gelince, 20.10.2017 tarihinden sonraa (tarihi tam bilmiyorum) müşteri hizmetlerine IVR (Sesli Yanıt Sistemi) koymuşlar ve bu tamamen bir robot, arıza kaydı oluşturuyorsun MAX 2 İŞ günü içinde size geri dönüş sağlıyacağız diyip 10 İŞ günü geçmesine rağmen geri dönüş yapmıyorlar...
 
Türknet, Turk Telekom'a dava felan açamıyor mu bu konu hakkında?

Ne yapabilirler ki ? Vakti zamanında (aynı olay benim başımada geldi) SuperOnline, TT bizden müşteri çalmak için interneti açmıyor diye dava etmişti. Hiç bir şey olmadı. TürkNet ne, SuperOnline ne. Ellerinde büyük kanıt olacak ki TT'ye ceza kesilsin.

Kanıt olarak ne sunacak? Bu arada ADSL'nin zaten limiti bildiğim kadarı ile 12, TürkNet'in sahibi mi denir artık ne ise bir şekilde 16 veriyoruz falan demişti. Taahhüt falan yok nasılsa, direk bunların bir yeri falan varsa oraya gidip durumunu anlatıp, iptal ediyorum diyebilirsin. Yerleri yoksa direk bırak çık zaten, sana vaat ettiğini vereni kulanman en doğrusu bence.

ADSL'de maksimum hız 16Mbps. ADSL+ ile 24Mbps oldu. TürkNet'in sahibi (Cem Çelebiler) kendi altyapımız üzerinden ADSL+ müşterilerine 24Mbps hız vereceğiz dedi fakat 24Mbps hız kullanan görmedim duymadım.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı