TürkNet VDSL Kopma Sorunu

SNR Marjı benim bildiğim kadarıyla ayarlanan bir şey değil. Bağlantının ne kadar güçlü ve sağlıklı olduğunu gösteren bir ibare. Sizin dediğiniz Wi-Fi kanalı olmasın? Belki de modeminizde SNR limitleyici bir özellik vardır. Ya da en kötü ihtimal portlarda bir sıkıntı vardır. Bina içi tesisat ne durumda? Dışarıdan ankastreye kadar gelen kablodan bahsetmiyorum. Ankastreden dairelere dağılan kablolardan bahsediyorum.

Modemdeki SNR ayarı şöyle;
384852

Ben Rizenin ilçesinde oturuyorum burda merkezde kablolar yer altından ilerliyor fakat benim bulunduğum mahalleye ankastre dolabından çıkan kapalı kablo telefon direkleri ile havadan dağılıyor. Bu kablo benim evimin bulunduğu mahalleye dağilmadan önce benim evimin yakınında ufak bir kutuda toplanıyor ordan her eve dağılıp evlerin tesisatına bağlanıyor. Ben o kutudan evin tesisatına bağlanmadan direk modeme kablo çektirdim. Umarım anlatabilmişimdir. :)

Hayır, SNR marjı ne kadar yüksek olursa bağlantı o kadar sağlıklı olur. Sizin dediğiniz Line Attenuation dediğimiz olay, yani santrale uzaklık.

SNR marjınız 14, aslında gayet iyi bir değer. Çökme yaşanmaması lazım. Bina içi tesisat nasıl durumda?
Yanlış bilgilendirme için özür dilerim.

Modemdeki SNR ayarı şöyle;
Eki Görüntüle 384852

Ben Rizenin ilçesinde oturuyorum burda merkezde kablolar yer altından ilerliyor fakat benim bulunduğum mahalleye ankastre dolabından çıkan kapalı kablo telefon direkleri ile havadan dağılıyor. Bu kablo benim evimin bulunduğu mahalleye dağilmadan önce benim evimin yakınında ufak bir kutuda toplanıyor ordan her eve dağılıp evlerin tesisatına bağlanıyor. Ben o kutudan evin tesisatına bağlanmadan direk modeme kablo çektirdim. Umarım anlatabilmişimdir. :)
Dediğim gibi bu değerler ile kopma yaşamanız çok garip. Ya santraldeki portlarda sıkıntı var ya da modeminizde. Eğer farklı bir modem varsa deneyiniz.
Yanlış bilgilendirme için özür dilerim.
Estağfurullah hocam, beşer şaşar normaldir.

Dediğim gibi bu değerler ile kopma yaşamanız çok garip. Ya santraldeki portlarda sıkıntı var ya da modeminizde. Eğer farklı bir modem varsa deneyiniz.

İlk mesajda söylediğim gibi farklı modemle de kopmalar yaşadım. Santralde sorun olduğu sonucu kalıyor ama bu sorundan önce aylarca sorunsuz kullandım, sonsuz desatek kayıtlarım sonucun da santalde hiçbir sorun tespit edilemedi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı