Türknet yavaş internet sorunu

teoman.t

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba tam olarak dün sabah her şeyi halledip( dözleşme modem vb) TürkNet'e geçişi tamamlamıştım. Tahmini hızım 24Mbps gözüküyordu. Oturdyğum yerde TT hipernet altyapısı vardı sanırım VDSL. Altyapı yeni gelmişti önceden ADSL kullanıyordum. Her neyse dün sabah kurulum ekibi geldi. Paketim VDSL 35Mbps VAE 75.99 TL idi kurulumda sıkıntı çıktı ekip bina içi her şeyi hakettiklerini söylediler, sorun dışardaymış. Türk Telekom saha ekibinin geleceğini söylediler. Kurulumu yaparken sinyal koptuğu için bir numarayı arayıp müşteri no'mla VDSL'den ADSL'e geçirdi. Akşama doğru düzelmişti kopma yoktu fakat aldığım hız resmen rezalet idi. 3 Mbps download 0.5MBps upload. Destek kaydı açtım sorun olmadığı gözüküyor dediler.

Paket değişikliğinden VDSL'e geçmek istiyorum diye destek kaydı da açtım. Acaba VDSL'e geçsen sorunum düzelir mi 24Mbps alır mıyım? Yardım edin lütfen (Şu anda bağalntımı sadece ADSL olarak yapabiliyorum modem arayüzünden VDSL'e çevirince internet gidiyor) modemim ASUS ac 51. Sanırım düzelmezse TT 105 TL 24Mbps limitsiz internete geçeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka bir modem takmayı dene.

Aynı sorun bende de oluyordu direk TurkNet'den ayrıldım. Firmanın müşteri hizmetleri zaten rezalet. Şu an fiber internet 24Mbps download, 5Mbps upload alıyorum 85tlye. 10 lira fazla olsun takılmasın dedim. Sen de ilk ayın dolmadan eğer çözemezlerse TurkNet'den ayrıl.

Aynı sorun bende de oluyordu direk TurkNet'den ayrıldım. Firmanın müşteri hizmetleri zaten rezalet. Şu an fiber internet 24Mbps download, 5Mbps upload alıyorum 85tlye. 10 lira fazla olsun takılmasın dedim. Sen de ilk ayın dolmadan eğer çözemezlerse TurkNet'den ayrıl.

Hangi internet sağlayıcısını kullanıyorsunuz şuan?

3Mbps download alıyorsanız nasıl sorun yok derler anlamadım, modem arayüzünün fotoğrafını atarsanız ne kadar geliyor görürüz ya modeminizde sorun var yada tekrar destek kaydı açın ben 3,4 kere destek kaydı açmıştım hepsinde de yardımcı oldular.

3Mbps download alıyorsanız nasıl sorun yok derler anlamadım, modem arayüzünün fotoğrafını atarsanız ne kadar geliyor görürüz ya modeminizde sorun var yada tekrar destek kaydı açın ben 3,4 kere destek kaydı açmıştım hepsinde de yardımcı oldular.
Ben de açtım. Altyapım vdsl yeni geldi. Tahmini hız 24 mbps fln dı sitede fakat kopma oluyordu kurulum ekibindeki adam bir yeri aradı paketi adsl yaptı. Sonra tt ekibi geldi kutu ya baktı çözüldü sorun şimdi vdsl yapamıyorum bu arada arayüz tam neresidir acaba
Başka bir modem takmayı dene.
Modemi yeni aldık 0 ürün her şeyi çalışıyor
Yazdım bana verilmesi gereken hız max 35 mbps paketim öyle. Şimdi paketi vdsl e geçirmeye çalışıyorum düzelir mi acaba sorun hızda artış olur mu ?
Ben de türk telekom hipernet altyapısı var türknetin sitesinde 24mbps diyordu diğer sağlayıcılar da öyle verir değil mi ? eğer çözülmezse sorun iptal edip türk telekomun ilk 6 ay iki kat hız ya da ilk 3 ay bedava kampanyalarından birine geçeceğim taahhüt var ondan korkuyorum ama bilmiyorum
Modemin sistem günlüğü. Arayüzü tam olarak neresi acaba bilmiyorum da
Kendimi açıklamaya çalışıyorum destek kaydından ikide bir bağlantınızda soeun yok diyip hat değerlerini atıyorlar
Durum güncellemesi: Modem arayüzünde bağlantımın değiştiği ve vdsl e çevirildiği algılandı
Merhaba tam olarak dün sabah her şeyi halledip( dözleşme modem vb) TürkNet'e geçişi tamamlamıştım. Tahmini hızım 24Mbps gözüküyordu. Oturdyğum yerde TT hipernet altyapısı vardı sanırım VDSL. Altyapı yeni gelmişti önceden ADSL kullanıyordum. Her neyse dün sabah kurulum ekibi geldi. Paketim VDSL 35Mbps VAE 75.99 TL idi kurulumda sıkıntı çıktı ekip bina içi her şeyi hakettiklerini söylediler, sorun dışardaymış. Türk Telekom saha ekibinin geleceğini söylediler. Kurulumu yaparken sinyal koptuğu için bir numarayı arayıp müşteri no'mla VDSL'den ADSL'e geçirdi. Akşama doğru düzelmişti kopma yoktu fakat aldığım hız resmen rezalet idi. 3 Mbps download 0.5MBps upload. Destek kaydı açtım sorun olmadığı gözüküyor dediler.

Paket değişikliğinden VDSL'e geçmek istiyorum diye destek kaydı da açtım. Acaba VDSL'e geçsen sorunum düzelir mi 24Mbps alır mıyım? Yardım edin lütfen (Şu anda bağalntımı sadece ADSL olarak yapabiliyorum modem arayüzünden VDSL'e çevirince internet gidiyor) modemim ASUS ac 51. Sanırım düzelmezse TT 105 TL 24Mbps limitsiz internete geçeceğim.
Evet şuan vdsl olarak bağlanıyorum fakat sorun yine düzelmedi hızım hâlâ yavaş soeun nerede acaba ?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200201-165704_Chrome.jpg
    Screenshot_20200201-165704_Chrome.jpg
    90,4 KB · Görüntüleme: 272
Son düzenleme:
size önereceğim,sürekli başlarını ağrıtın aynı şeyi ben yaptım ve sorunsuz bir şekilde hızlı bir internet alıyorum.Hatta upload bile arttı sürekli sürekli derken adam akıllı bakıyorlar ve benim gördüğüm değerler,download 78 upload 8 bina boş sadece ben bağlanıyorken,hız baya bi artıyor.Yani sürekli destek kaydı açın ve arayın bu şekilde düzeltiyorlar.

Durum guncellemesi: Arka sokagimizda 2 gun kazi yaptilar internette kesintiler ve asiri yavaslama oldu
O kadar aydan sonra yine ayni.2 yan binamiz 75mbps aliyor. Sokaktaki geri kalan binalarda adresinizin bagli oldugu santralde calisma var diyor . ne yapsam bilemedim destek kaydi birakiyorum hiz testi yapip atin diyorlar destek kaydini kapatiyorlar. Teknik bilgiler kismidakinin yarisini anca aliyoruz o da 4.4mbps den 2.5 falan anca aliyoruz ne yapmaliyim . Bagli oldugumuz santralde calisma var uyarisi 2.5 aydir falan diyordu
size önereceğim,sürekli başlarını ağrıtın aynı şeyi ben yaptım ve sorunsuz bir şekilde hızlı bir internet alıyorum.Hatta upload bile arttı sürekli sürekli derken adam akıllı bakıyorlar ve benim gördüğüm değerler,download 78 upload 8 bina boş sadece ben bağlanıyorken,hız baya bi artıyor.Yani sürekli destek kaydı açın ve arayın bu şekilde düzeltiyorlar.
siz destek kaydinda en cok ne dediniz ben kac aydir deniyorum olmuyor

Durum guncellemesi: Arka sokagimizda 2 gun kazi yaptilar internette kesintiler ve asiri yavaslama oldu.
O kadar aydan sonra yine ayni. 2 yan binamiz 75Mbps aliyor. Sokaktaki geri kalan binalarda adresinizin bagli oldugu santralde calisma var diyor. Ne yapsam bilemedim destek kaydi birakiyorum hiz testi yapip atin diyorlar destek kaydini kapatiyorlar. Teknik bilgiler kismidakinin yarisini anca aliyoruz o da 4.4Mbps'den 2.5 falan anca aliyoruz ne yapmaliyim. Bagli oldugumuz santralde calisma var uyarisi 2.5 aydir falan diyordu.

Siz destek kaydinda en cok ne dediniz ben kac aydir deniyorum olmuyor.

"TürkNet bakın kaç aydır benim sorunum çözülmedi çözülmemesi sonucunda sizin aboneliğinizden ayrılacağım bilginiz olsun" hangi sorunları ne derecede yaşadığını kendin eklersin benim yazdığımı en sonuna koyarsan iyi olur. Bir de takip etmelisiniz Türk Telekom ekipleri geldimi gelmedimi diye çünkü kendi kafalarına göre gelip gidiyorlar haber de vermiyorlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı