TürkNet yazılımsal olarak hız kısıtlaması yapıyor olabilir mi?

Necrolust

Kilopat
Daha fazla  
Modem arayüzüne gelen hız 50Mbit fakat ınternette dolaşamıyor, YouTube, Twitch. TV vb platformları 1080P kalitesinde izleyemiyorum.
Download ve packet loss testi yaptığımda indirme hızı 1Mbit'i geçmiyor ve packet loss testinde %30 packet loss çıkıyor. Ping ve jitter değerleri de çok değişken stabil değil.
Oyun oynamak zaten hayal oldu.

Bende benzer bir konu açtım,
anladığım şu, yaklaşık bir haftadır tüm İSS'lerde benzer sorunlar var, muhtemelen millet eve kapanıp internet başında olduğu için sıkıntı oldu, çalışmalar sürüyor diyorlar, bakacağız.

Çoğu kişi evde olduğu için internette çok büyük bir trafik var.
Benim de durumum şu şekilde:

1584916550762.png

İndirme hızım da 1 ile 3 arası değişiyor.

Son iki gündür twitch ve facebook canlı yayınlarını 160P kalitede bile izleyemez hale geldim. Hız testinde ve indirme hızında herhangi bir sorun yok. CMD'den ping atıyorum onda da paket kaybı gözükmüyor. Aksine youtube canlı yayınlarını 1080P de sorunsuz izliyorum. Son olarak müşteri hizmetlerine tracert resmini attım bakalım sonuç ne olacak. :)

Son iki gündür twitch ve facebook canlı yayınlarını 160P kalitede bile izleyemez hale geldim. Hız testinde ve indirme hızında herhangi bir sorun yok. CMD'den ping atıyorum onda da paket kaybı gözükmüyor. Aksine youtube canlı yayınlarını 1080P de sorunsuz izliyorum. Son olarak müşteri hizmetlerine tracert resmini attım bakalım sonuç ne olacak. :)
Şuan konu açmak için foruma girdim ve bunu görünce şok oldum. 30Mbit sabit alıyorum. İndirme yaparken normalde 3.8 civarı alırken şuan 2.2'nin üstüne çıkmıyor. Twitchte vpn ile 360p zor izliyorum fakat normal internet ile videolar açılmıyor bile.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı