TürkNet'e geçişte internet hızım nasıl olur?

Seztan

Hectopat
Merhabalar, ben TTNET kullanıcısıyım uzun süredir. Bulunduğum bölge ADSL desteklediğinden paketimdeki tam internet hızını kullanamamaktayım. Ve sözleşme bittiğinden kaynaklı büyük bir şekilde fiyat artışı oldu. Değiştirmek mecburiyetindeyim gibi bir şey. TürkNet'e geçiş yapmayı düşündüm. Aşağıya şimdiki TTNET hızımın resmini koyayım.

ttnet.png

TürkNet'in sitesinden kontrol ettirdiğimde ise şu bilgiler paylaşıldı.

türknet.png

Şimdi aklıma takılan şey şudur: Ben bu TürkNet'e geçtiğimde şimdiki kullandığım internet hızından daha düşük hız alırsam yıkılırım. 35Mbps'in tamamını vermeyeceğini biliyorum ama en azından şimdiki gibi 20Mbps ve üstü verir mi sizce? (Tam anlatabildim mi derdimi bilmiyorum)

vdsl de
Anladım teşekkürler, VDSL altyapısı olduğunu nasıl anladınız? Merak ettim de :D.
VDSL değil adsl yazmışsınız. Ona göre yorum yaptım vdsl kullanıyorsanız artık olur ama tatmin etmez sizi. Tekrar diyorum çok bir fark olmaz download hızında upload da 1.5 mpbs ile 3 mbps biraz fark eder ama değer mi orası ne yaptığınıza bağlı. Oyun oynuyorsanız bir kere 50 mbps altı kurtarmaz kolay kolay.

Eskisi galiba Türk Telekom 24 Mbps idi değil mi? Ben de onu kullanıyorum genelde onu kullanırlar. Ancak şöyle bir olay var ki TürkNet fiber ile değil VDSL ve ADSL ile bağlanıyor. Siz ADSL kullandığınızdan ötürü hızınızda düşüş yaşanması muhtemel. Eskisine göre daha yavaş da olabilir denemeden bilinmez. Kablosuz (Wi-Fi) kullanım uzaklığı (eğer Wi-Fi kullanacaksanız), modem çekim gücü, modemin desteklediği hız, TürkNet santraline uzaklığınız, altyapı kalitesi etkiler. Üzgünüm düşük alma olasılığınız daha yüksek çünkü ADSL tarih oldu arrtık afedersiniz şehre 100km köylerde bile VDSL var. Bence bununla devam edin. Ya da bağlanıyorsa VDSL veya fiber bağlatın. VDSL ile TürkNet daha hızlı olur dediğim seviyeye gelir aynı hızı veya bir tık üstünü alırsınız çok fark etmez. Ancak fiberle TürkNet kullanamazsınız. Bence altyapıyı fiberle değişip yüksek hızda bir tarifeye geçin Superonline veya Türk Telekom (TTNET) eğer böyle bir imkanınız yoksa aynı tarifeye devam edin. TürkNet için VDSL olsa dahi 35 Mbps ile 24 arasında aman aman bir fark yok. Ya fiber bağlanıp yüksek hıza 50 veya 100 Mbps geçin ya da aynı tarifenizi devam ettririn yoksa ah vah edersiniz. Benim arkadaş TürkNet'e geçti ADSL ile eskisine göre yarı hız aldı. İptal etmeye uğraşıyor ama virüs çıktı. Dediğim gib aynı tarife devam ya da fiber bağlatıp yüksek hız. Ki şu dönemde ekipler çalışmıyor siz tarifenize devam edin.
Konu sahibinin fiber altyapısı yok ki 😀

Eskisi galiba Türk Telekom 24 Mbps idi değil mi? Ben de onu kullanıyorum genelde onu kullanırlar. Ancak şöyle bir olay var ki TürkNet fiber ile değil VDSL ve ADSL ile bağlanıyor. Siz ADSL kullandığınızdan ötürü hızınızda düşüş yaşanması muhtemel. Eskisine göre daha yavaş da olabilir denemeden bilinmez. Kablosuz (Wi-Fi) kullanım uzaklığı (eğer Wi-Fi kullanacaksanız), modem çekim gücü, modemin desteklediği hız, TürkNet santraline uzaklığınız, altyapı kalitesi etkiler. Üzgünüm düşük alma olasılığınız daha yüksek çünkü ADSL tarih oldu arrtık afedersiniz şehre 100km köylerde bile VDSL var. Bence bununla devam edin. Ya da bağlanıyorsa VDSL veya fiber bağlatın. VDSL ile TürkNet daha hızlı olur dediğim seviyeye gelir aynı hızı veya bir tık üstünü alırsınız çok fark etmez. Ancak fiberle TürkNet kullanamazsınız. Bence altyapıyı fiberle değişip yüksek hızda bir tarifeye geçin Superonline veya Türk Telekom (TTNET) eğer böyle bir imkanınız yoksa aynı tarifeye devam edin. TürkNet için VDSL olsa dahi 35 Mbps ile 24 arasında aman aman bir fark yok. Ya fiber bağlanıp yüksek hıza 50 veya 100 Mbps geçin ya da aynı tarifenizi devam ettririn yoksa ah vah edersiniz. Benim arkadaş TürkNet'e geçti ADSL ile eskisine göre yarı hız aldı. İptal etmeye uğraşıyor ama virüs çıktı. Dediğim gib aynı tarife devam ya da fiber bağlatıp yüksek hız. Ki şu dönemde ekipler çalışmıyor siz tarifenize devam edin.

Bunu dediğiniz iyi oldu. VDSL bölgede olduğum söyleniyor ama dediğiniz gibi de olabilir.

Konu sahibinin fiber altyapısı yok ki 😀
Altyapı değişimi söz konusu olabiliyor. Ancak şu esnada mümkün değil vdsl kullanıyorsa ve 35 mbps yeterliyse türknete geçsin. Bana en az 50 fiber yetiyor ondan böyle yorum yaptım. Oyunlarda hızlar 35 mbps olsa da vdsl de ping oranı gözle görülür şekilde artacaktır.
35 megabit yeterliyse türknete geçin pingi göze alıyorsanız çünkü fiber yok sizde.

Bunu dediğiniz iyi oldu. VDSL bölgede olduğum söyleniyor ama dediğiniz gibi de olabilir.
Bir de o Türknet sorgulamasında sayfanın biraz altına inin. Orada +10TL ile altyapınızın desteklediği X hızı alırsınız tarzı bir ibare olması lazım. Altyapın +50Mbps destekliyorsa bence +10TL verip ona geç :D

Kullanıcı deneyimi gelsin . Türknet kullanıyorum senin yaşadığın olayları yaşayarak geçtim . İlk 6 ay inanılmazdı alt yapım 88 mpbs hız destekliyor deniyordu, doğruda kablolu bir şekilde 75 80 mpbs alıyorum telefonlarla ise 30 60 arası , upload ise 4 , 4.5 . ücret ise ev telefonu dahil 86 tl !! Aynı şekilde TT 160 tl istiyor 2 katı fiyat. Peşinden 6 ay sonunda kesilmeler başladı 1 saatte 3 defa 10ar saniye gitmeler başladı vs vs. TT Altyapısı kullandıkları için TT ekipleri hergün gelip port değiştiriyolardı bir türlü çözüme bağlanmadı. Şuan gittimi 1 dk gidiyor ama günde 2 defa filan oluyor. Arayarak müşteri hizmetlerine ulaşamazsınız. Destek kaydı oluşturup arayın derseniz gibi vs. Şeylerle ulaşıyorsunuz destek kaydı mesajıyla sorunları çözümleyebilirler. Kısacası alt yapın yeniyse geç (ev ile sokak) benim çevremde çoğu kişi hiç kullanamadı. Sokak ve ev altyapısı eskiydi . Şimdiki olduğum yerde hatlar yeni sayılır . yoğun hat güzergahı var hastane jandarma marketler konutlar vs vs. Gibi sorunum belki onlardandır ama şuan çok sıkıntı çıkarmıyor memnunum
Altyapın iyiyse sıkıntı olmaz arada kesilmeler olur sıkıntılarda müşteri hizmetlerine ulaşırken sözlü hitap bulamazsın ancak destek kaydı oluşturursun. Benim aldığım hız kablosuz şekildedir. Ev telefonu da dahil 86 tl gsyet iyi ve makul fiyst aynısı telekomda 140 150 tl

Dosya Ekleri

• IMG_20200430_004918.jpg
    IMG_20200430_004918.jpg
    395 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı