Türknet'in internet hizmetini başlatmaması

Kerem Taha

Kilopat
Katılım
27 Mayıs 2014
Mesajlar
154
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Programcı
Şimdi durum şöyle bizim evde bir internet bir de sabit telefon var. İnternetin taahhütü 10,09,17 bitti. Sabit telefunun tahahütü 29.09.17 de interneti 11,09,17 yazılı imza vererek şubeden kapattırdık. Daha sonra 1 hafta bekleme süresi oldugunu ögrendık. Aynı gün Türknete evrakları yolladım ve işlemleri başlattım internet için (Türk Telekomdaki hattımı Türknete geçiremiyorum çünkü telefonu anlaşması sürüyor ve kapattıramıyorum).

Bunun için Türknette yeni abonelik başlattık ancak yerleşik operatörün gelip yeni hat çekmesini bekliyorum. 5 gündür ama hiç bir işlme yapılmadı yapılmamasının sebebi eski internet hattımın TT'de tamamen kapatılmaması mı yani pazartesi gününden sonra mı işlemler başlar ? Yoksa ben yeni abonelik başlatttıgım için türknette onunla ilgisi olmadan mı sürecin devam etmesi geriyor ? Bu arada eski niternet ve telefon hattı babamın yeni Türknet aboneliği benim üzerime neden hala hiçbir işlem yapılmıyor çok karışık bir durumun içinde kaldım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Olay da o hiçbir şey demiyorlar yeni abonelik başlatığım için iptal etmişim etmemişim bir bağı yok demek istiyor türknet ancak türk telekom hala yeni hattımı çekmedi yasal süre 9 günmüş sanırım mahal kapalı olduğu için bağlantı yapılamamıştır tekrar ekipler yönlendiricez filan diyorlar şimdide ızdırap gibi işlem kesinlikle nakil ile geçmek gerekiyormuş onu anladım.
 
Taahhüt süresi bitmeden geçiş yapılamıyor. Telefon'un taahhüt'ü dolmadı diye internet aktifleşmemiş. Ayrıca TT'nin yeni hat çekmesine gerek yok. Bina içinde zaten kabloların hazırsa santral'den düzenleme yapılacak sadece. Telefonun taahhüt süresi cuma gününe denk geliyor. Hafta sonu giriyor araya. Bu durumda en erken ekimin ilk haftası internete girersin sen.
 
Alakası yok ben 10 tane de bağlarım internet telefon evime burada olay türk telekomun yeni hattı evime çekmemesi kargo şirketlerindeki gibi evde yoktunuz mahal kapalıydı filan diye kestirip atmaları türknet ile ilgili bile değil konu.
 
Yeni gördüm'de, TT hattı babanın alacağın hat kendi üzerine. Başkasının aktif kullandığı hattı değiştirmeye çalışıyorsun. Hem taahhüt süresi bitmemiş hem başkasının adına başvuru yapmışsın. Baya karıştırmışsın sen işi. Telefonun taahhüt süresini bitir, kendi adına yaptığın başvuru iptal et. Babanın adına başvuru yap. Şimdi'de hafta sonu girdi araya. Pazartesi TürkNet'i ara detaylıca anlat sen olayı.
 
Hat mı çekilecek? TT tarafından. Geçmiş olsun. 9. günün sonunda yine arayın. Şanslıysanız bu ay iş biter.
Ve evet, çok karışmış. Yukarıdaki arkadaşın dediklerini yapın.
 
Arkadaşım sen anlamıyorsun galiba ikisi farklı hat ne alaka başkasının kullandığı hattı değiştirmeye çalışmakla eski hat aynen kalıcak yeni hat açılacak internet zaten kapalı sadece yerleşik operatör ki bu da tt oluyor onun yeni hat çekmesi bekleniyor bu da süreci gereksiz uzatıyor zaten ay sonuna olmaz ise iptal edip nakil başlatıcam.Sen adres soranlara bilmeden tarif eden tip misin.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı