Çözüldü Türksat Kablonet yavaş mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

iErenVortex

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 9400F - ASUS Rog Strix GTX 1050 Ti - 8x2GB DDR4 2667 MHz Ram - 240GB SSD 300GB HDD
Merhaba arkadaşlar. Bu Türksat Kablonet veya herhangi bir internete sahip olan arkadaşlara soruyorum. İnternet bir tek bende mi olması gerekenden çok çok daha yavaş? Arkadaşıma sordum o da dedi bende de oluyor diye. Benim internetim 100 Mbps download vermesi gerekirken bazen 5 bazen 7 bazen 1 hatta 0,5 bile veriyor. Babama söyledim arayalım gelsinler baksınlar diye hava sıcak olduğu için oluyordur. Fazla dert etme düzelir dedi. Ancak oyun yükleyeceğim, dizi film veya video izleyeceğim, haber okuyacağım ama açılmıyor hiçbirisi. Valorant giriyorum çok fena lag oluyor. Bu bir tek bende mi var yoksa genel bir sorun mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam sadece bu. Önceden salonda bir televizyon vardı onun kablosunu söktük. Kalite bozukluğu vardı o da boş kablodan dolayıymış yani salon kablosundan dolayı. Onun dışında hep böyleydi. Bu arada internetim şu anda düzeldi gibi ama sabaha ne olur bilmiyorum. Babamla konuştum sabah ararız dedi ama bilmiyorum. Sabah tekrar yazarım ben durumu hocam.
Kabloların yerini değiştirmeyi denemenizi istesem?
Merhaba arkadaşlar. Bu Türksat Kablonet veya herhangi bir internete sahip olan arkadaşlara soruyorum. İnternet bir tek bende mi olması gerekenden çok çok daha yavaş? Arkadaşıma sordum o da dedi bende de oluyor diye. Benim internetim 100 Mbps download vermesi gerekirken bazen 5 bazen 7 bazen 1 hatta 0,5 bile veriyor. Babama söyledim arayalım gelsinler baksınlar diye hava sıcak olduğu için oluyordur. Fazla dert etme düzelir dedi. Ancak oyun yükleyeceğim, dizi film veya video izleyeceğim, haber okuyacağım ama açılmıyor hiçbirisi. Valorant giriyorum çok fena lag oluyor. Bu bir tek bende mi var yoksa genel bir sorun mu?
Ben neredeyse 10 yıllık Türksat Kablonet kullanıcısıyım, 00:00-19:00 arası 100 Mbps internet hızı oluyor hocam, ama akşamları sapıtıyor. Çünkü sözde akşamları (19:00-00:00) 25 Mbps'a düşürüyorlar ama zar zor 15 Mbps alabiliyorum. Genel olarak çok problem olduğunu söyleyemem. En iyisi müşteri hizmetleriyle görüşüp servis kaydı oluşturmanız olacaktır. Bu pek kendiliğinden düzelecek bir şey değil.

Ben neredeyse 10 yıllık Türksat Kablonet kullanıcısıyım, 00:00-19:00 arası 100 Mbps internet hızı oluyor hocam, ama akşamları sapıtıyor. Çünkü sözde akşamları (19:00-00:00) 25 Mbps'a düşürüyorlar ama zar zor 15 Mbps alabiliyorum. Genel olarak çok problem olduğunu söyleyemem. En iyisi müşteri hizmetleriyle görüşüp servis kaydı oluşturmanız olacaktır. Bu pek kendiliğinden düzelecek bir şey değil.
Hocam bu dedikleriniz bende olmuyor neden acaba ?

Servisini arayın yapacak çok bir şey yok sorun altyapınızda da olabilir belki. Türksat Kablonet servisi arayın onlar düzeltiyor. Ben de kullanıyorum ama ping değeri ile bu güne kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Bir kere hız ile sorun yaşamıştım diğer gün hallettiler mahalleye bir kutu takılmıştı ne işe yarıyor tam olarak bilmiyorum tabii neden.

Bende de olmuyor hocam 100/20'lik paket kullanıyorum 7/24 internet hızı aynı. Akıllı sınırsız paketlerde 25 Mbps'e düşüyor ama stabil kalıyor.

Türksat modeminden bağlantı değerlerini atar mısınız?

Hocam bu dedikleriniz bende olmuyor neden acaba ?
Hocam benim paketimin makarası bu. Fiyat baya ucuzluyor bu şekilde. Akşam saat 19:00 a kadar 100 Mbps alıyorsunuz. Saat 19:00 olduğu an 24-25 Mbps'a düşürülüyor. Gece 00:00'den itibaren tekrar eski hâline dönüyor. 25 Mbps'a düşmesinde bi problem yoktu aslında ama son zamanlarda 19:00'dan sonra çok fazla gecikme/paket kaybı olmaya başladı. Eğer sizde sınırsız paket varsa benimki gibi yavaşlama olmaz :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı