TUF F15 laptopta dahili RAM çok fazla RAM kullanıyor

glad0s34

Centipat
Merhaba, yakın zamanda ASUS TUF F15 GTX 1650 modelini aldım. PC'nin 2 ekran kartı var biri dahili Intel UHD, diğeri de harici GTX1650. RAM zaten 8 GB ve bu Intel UHD RAM'in yarısını kullanıyor paylaşımlı olarak. Bu yüzden kasmalar oluyor, bazı oyunlarda yetersiz RAM diyor. Bu Intel dahilinin RAM paylaşımını nasıl devre dışı bırakabiliriz?

Son düzenleyen: Moderatör:
ihtiyacı var ki kullanıyor. devri dışı bırakırsan zararlı çıkarsın muhtemelen
Evet işlemcinin kartı olduğu için ve de belleği az olduğu için kullanıyor. Neden UHD 128 mb yerine 1-2 GB bellekli ekran kartı kullanmıyor? Bu duruma çok sinir oldum çünkü bir sürü işlemciyle çalışan program / oyun var.
Paylaşılan RAM demek ona veriyor demek değil ortak kümeye alıyor demek. Yani sistem de kullanabilir HD Graphics de kullanabilir
Hmm olabilir ama kullanıyor cidden. Zaten bilgisayar, RAM i kısıtlı çalıştırıyor yani yarısını sisteme , yarısını da programlara veriyor. Bunun için yeni ram almak şart. Ben diyorum ki 8 gb ram in yanına dual olarak 16 gb koysam düzgün çalışır mı yoksa 8x8 dual yapsam yeterli mi?
Ben hiç kısıtlı bir şekilde ram kullanmasını istemiyorum. Boşta bile 1-3 gb kalsın

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı