TUF Gaming A15 laptopta Wi-Fi "kullanılamaz" hatası

An0myn0un

Centipat
Yer
Cehennem
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: AMD Ryzen 7 4800 Series
GPU: Nvidia GeForce GTX 1600Ti
RAM: 16 GB
SSD1: 512 GB
SSD2: 1TB
Ekran: 60 Hertz
LAPTOP
Meslek
ÖĞRENCİ
Merhaba. Ben 2020 yılının aralık ayında ASUS TUF Gaming A15 aldım. Gayet iyi çalışıyordu fakat 2022 yılının başlangıcında işletim sistemim henüz Windows 10 iken bir sorun ortaya çıktı. "kullanılamaz" Wi-Fi adaptörümde bir sorun var. Babam polis, polis olan yazılımcı arkadaşına götürmüştü bilgisayarımı. Bu soruna baktı o amcam. "sistemseldi, düzelttik" demiş babama. Fakat ben hala o sorunu alıyorum. Ekran görüntüsünde olduğu gibi sürekli durduk yere Wi-Fi bölümü "kullanılamaz" oluyor.
Windows 11'e geçmeme rağmen sorun devam ediyor.
Sistem özelliklerim:
Bilgisayar türü: Laptop.
Marka: ASUS.
Model: ASUS TUF Gaming a15.
RAM: 16 GB.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti.
İşlemci: AMD Ryzen 7 4800SERIes.
Wi-Fi adaptörü: Realtek 8822CE Wireless lan 802.11AC PCI-e nıc

Dosya Ekleri

• 1681841365518.png
    1681841365518.png
    20,9 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim Asus laptopumda da aynı sorun oluyordu. Son iki aydır falan olmuyor sebepsiz şekilde. 2020’den beri çekiyordum sıkıntıyı. Bazen internetin simgesi bile gözükmüyor ayarlardan internet bile açılmıyordu çözümü öğrenirsek güzel olur.

Benim ASUS laptopumda da aynı sorun oluyordu. Son iki aydır falan olmuyor sebepsiz şekilde. 2020'den beri çekiyordum sıkıntıyı. Bazen internetin simgesi bile gözükmüyor ayarlardan internet bile açılmıyordu çözümü öğrenirsek güzel olur.

Evet zaten internet simgesinin gözükmemesinin sebebi aygıt yöneticisinde adaptörün "sorunlu, hatalı" şeklinde olmasından dolayı. Şu an bile adaptörümde sorun var. Bilgisayarımda iTunes vardı. iPhone telefonumu (5s olmasına rağmen) bilgisayarıma bağladım ve Türk Telekom sağ olsun haftalık 10 GB internet vermişti sil süpürden. Şu an o 10 GB'yi kullanıyorum. Kablo yardımıyla bilgisayara bağlayınca (bilgisayarda iTunes yüklü olmazsa ve telefonu ITunes'e tanımlamazsanız çalışmaz) kablo telefon ve bilgisayar arasında Ethernet görevi görüyor.

Dosya Ekleri

• 1681843067990.png
    1681843067990.png
    1,3 KB · Görüntüleme: 31
Belki yardımcı olur diyerek yazıyorum ama yapmışsındır belki. İnternet görülmediğinde bilgisayarı açıp kapatmak, internet gözüktüğünde ama bağlanmadığında uyku moduna alıp açmak yardımcı oluyordu bende.

Belki yardımcı olur diyerek yazıyorum ama yapmışsındır belki. İnternet görülmediğinde bilgisayarı açıp kapatmak, internet gözüktüğünde ama bağlanmadığında uyku moduna alıp açmak yardımcı oluyordu bende.

Bilgisayarı kapatıp açıyordum ama uyku modunu hiç denememiştim. Kabloyu söküp deniyorum hemen bir saniye.

Hocam denedim ama işe yaramadı maalesef ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı