TUF Gaming F15 FX506HE-HN011'de düşük FPS

nroyes

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar,
ASUS TUF Gaming F15 FX506HE-HN011 Intel Core i5 11400h 8 GB 512 GB SSD RTX 3050 Ti FreeDOS 15.6" FHD taşınabilir bilgisayar, bu bilgisayarı aldım ve Valorant'ta 100 FPS alıyorum. Normalde benchmark testlerinde 250 FPS alıyor cihaz bu sorunu nasıl çözebilirim? Ayrıca driverları nasıl güncellerim? L

Laptopta MUX Switch olmadığı için özellikle e-spor oyunlarında alınması gereken FPS'yi alamıyor. Tek kanal RAM'in de burada etkisi var. Cihazda bir problem yok Asus laptop alanların çoğu ''düşük FPS'' başlığı altında konu açıyor zaten. Ancak gene de tüm sürücülerin yüksek olduğundan emin olun.

Hocam düşük FPS alma sebebiniz büyük ihtimalle driver eksikliğinden kaynaklanıyor. Nvidia’nın sitesinden ekran kartı sürücünüzü inidrin. Asus İndirme Merkezi’nden ise diğer sürücüleri indirin. Son olarak bilgisayarın fan hızı ve klavye rengini kontrol etmek için Armoury Crate uygulamasını indirin. Oyuna girerken fan hızını “Performans” seçeneğini seçin. Nvidia Denetim Merkezi’nden ise yüksek performans(yaklaşık böyle bir ada sahip olması gerek) seçeneğine çekin ve girin.

Öncelikle merhabalar,
ASUS TUF Gaming F15 FX506HE-HN011 Intel Core i5 11400h 8 GB 512 GB SSD RTX 3050 Ti FreeDOS 15.6" FHD taşınabilir bilgisayar, bu bilgisayarı aldım ve Valorant'ta 100 FPS alıyorum. Normalde benchmark testlerinde 250 FPS alıyor cihaz bu sorunu nasıl çözebilirim? Ayrıca driverları nasıl güncellerim? L

Sorun tek kanal RAM ile alakalı, bir 8 GB RAM daha alırsanız sorun çözülür.

GeForce Experience uygulaması yüklü değil ise onu yükleyin.

Yüklemiştim.
Hocam düşük FPS alma sebebiniz büyük ihtimalle driver eksikliğinden kaynaklanıyor. NVIDIA'nın sitesinden ekran kartı sürücünüzü inidrin. ASUS indirme Merkezi'nden ise diğer sürücüleri indirin. Son olarak bilgisayarın fan hızı ve klavye rengini kontrol etmek için Armoury Crate uygulamasını indirin. Oyuna girerken fan hızını “performans” seçeneğini seçin. NVIDIA denetim Merkezi'nden ise yüksek performans(yaklaşık böyle bir ada sahip olması gerek) seçeneğine çekin ve girin.

Abi zahmet olacak ama driverların indirme lnklerini atabilir misin?

Bulamadım model kodunu yazdım ama çıkmıyor ayrıca 16 GB yaparsam RAM'i sorun çözülür mü?
Aynı laptobu aldım ve kullanıyorum. Türkçe destek yerinde maalesef yok neden bilmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı