TUF Gaming X570-Plus (Wi-Fi) için ekstra fan takma bölümü

trkisser77

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler arkadaşlar ASUS TUF Gaming X-570 Plus (Wi-Fi) adlı anakartım var kasamın üst kısmına ekstra fan alıp takmak istiyorum fakat bu fanların güç girişleri anakartta var mı? Varsa kaç tane ve görselini yani nerede olduğunu bilmiyorum yerini gösterebilir veya öğretebilir misiniz acaba?

Görebildiğim kadarıyla 6 fan girişi mevcut 4 pinli çıkışlar fan çıkış noktaları.
bt7d7txjhkd4wfs0_setting_xxx_0_90_end_1000.png
bt7d7txjhkd4wfs0_setting_xxx_0_90_end_1000.png

CHA FAN yazanlara takabilirsiniz. Bunlar kasa fanı. PUMP olan ise pompa için.

Altta ve ortada 1 adet en üstte 2 adet fan girişi var. Bu girişlere çoklayıcı ile en fazla 2 adet fan takabilirsin. Üstteki iki fan girişi CPU fan girişidir, bir tanesini CPU FAN OPT yani opsiyonel. Oraya fan takarsan CPU Fan hızı devirinde çalışacaktır.
1662227996167.png

Görebildiğim kadarıyla 6 fan girişi mevcut 4 pinli çıkışlar fan çıkış noktaları.Eki Görüntüle 1506139Eki Görüntüle 1506146
Ortada işaretlediğinin bir tanesi pompa girişi. Oraya fan takılmıyor.

@BerzerkFrost oraya fan takılabilir fakat varsayılan hızı tam devir olur.

4 pin CPU
4 pin CPU_OPT
4 pin CHA_FAN1, CHA_FAN2, CHA_FAN3
4 pin AIO_PUMP

Hepsi yeşil okla gösteriliyor.

Size lazım olanlar CHA_FAN1, CHA_FAN2 ve CHA_FAN3. Sıvı soğutma kullanmıyorsanız AIO_PUMP girişine de bir fan takabilirsiniz.

hHGIrEytdN.png

4 pin CPU
4 pin CPU_OPT
4 pin CHA_FAN1, CHA_FAN2, CHA_FAN3
4 pin AIO_PUMP

Hepsi yeşil okla gösteriliyor.

Size lazım olanlar CHA_FAN1, CHA_FAN2 ve CHA_FAN3. Sıvı soğutma kullanmıyorsanız AIO_PUMP girişine de bir fan takabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1506159
Bu fotoğraftan sonra CHA FAN 1.2.3 hepsi doluydu boş olanlar CPU-OPT ve AIO Pump bunlardan birine takılabilir mi?

AIO Pump'a takabilirsiniz. Altta bu girişin ilk başta tam hızda çalışacağı yazıyor, BIOS'a girip fan özelliklerine göre PWM veya DC olarak ayarlayıp hız ayarı yapabilirsiniz.

msedge_uhNGbz7VpG.png

CPU_OPT girişine de takabilirsiniz.

Bu fan girişleriyle ilgili bilgiler:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı