Tuketici hakem heyeti sonucu nasıldır?

Zaten danıştığın için ben de sana buna göre cevap veriyorum. Olabilir işleyişi şu an öğrenmiş olabilirsin yok zararı. Halihazırda sen zararını tazmin ettin ama bu sefer karşı tarafı mağdur ettin. Karşı tarafın kanunen o ürünü geri isteme ve alma hakkı var. Adam seni mahkemeye verse ama ben bilmiyordum demekle yırtamazsın. Adam da senden kendi zararını tazmin eder. İşte bu yüzden diyorum ki iş uzamasın ve iki taraf da mağdur olmasın diye ara adamları yarısı senden yarısı benden. Bedelin yarısını sana gönderiyorum hakkını helal et dersin tamam derse de ibanlarına atarsın bedelin yarısını, atarken de açıklama kısmına firmanın iade istediği kusurlu ürün kaybolduğu için firmanın mağduriyetini gidermek amacıyla ürünün bedelinin yarısı vs şeklinde bir ibare yazarsın atarsın parayı. Yarın bir gün adamlar ürün bize gelmedi diye tekrar bir kanuni işlem yapmaya kalkarlarsa da bu işlem tüm banka kayıtlarında gözükeceği için gösterirsin bu kayıtları olur biter. Senin şu an dediğin şey kanunen geçerli değil. Bilmiyordum böyle olduğunu deme hakkın yok. Umarım doğru şekilde izah edebilmişimdir. Karşı tarafın mağduriyetini gidermekle mükellefsin. E ama benim paramın yarısını onlara göndermiş olacağım. E o zaman ürünü yok etmeyecektin. Yapacak bir şey yok. İş uzamasın diye bu öneriyi getiriyorum zaten. Takdiri ilahi, yarın bir gün acısı çıkmasın ve beddua alma diye o da. Veya işte firma yarın sana karşı THH kararı çıkartırsa daha zararlı çıkma diye.

Hocam soyledigin gibi konustum satici kabul etmedi. Bende urunun komple ucretini yatirdim karsi tarafa. Bu sefer de ben magdur oldum ama yapacak bir şey yok. Satici iyi niyetli olsa anlarim fakat bana basta bozuk ürün gonderdi. Neyse benim hakkim onlara gecsin. Haydi sağlıcakla.

Hocam soyledigin gibi konustum satici kabul etmedi. Bende urunun komple ucretini yatirdim karsi tarafa. Bu sefer de ben magdur oldum ama yapacak bir şey yok. Satici iyi niyetli olsa anlarim fakat bana basta bozuk ürün gonderdi. Neyse benim hakkim onlara gecsin. Haydi sağlıcakla.
Keşke tümünü yatırmasaydın.. Onlar da ayıp etmişler.. Neyse senden çıkan para sana misliyle geri gelir ummadığın yerden kafana takma.. Satıcı da aç gözlülüğü sebebiyle aynı şekilde yeri gelince katlamalı olarak kaybeder o parayı .. Sen de kal sağlıcakla ..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı