Tulpar T7 v16.1.2 aşırı ısınıp kapanıyor

Makaleler
4
Daha fazla  
Merhaba, Tulpar T7 v16.1.2 laptop sahibiyim ve yaklaşık olarak birkaç haftadır tekrardan başıma gelmeye başlayan bir sorundan ötürü artık kafayı yemek üzereyim. Diğer Monster laptop sahiplerinin çoğu "işlemci 90 derece, arada 95-96´yı görebiliyor" vs derken benim işlemci herhangi 2 program açık olduğu anda 97´yi görüyor ve sadece 1 tane bile oyun açıkken 98´den aşağı inmiyor. Hem Discord hem de Valorant, League of Legends veya Rocket League gibi oyunları oynayan biri olarak bilgisayarın oyun anında kapanması aşırı sinirimi bozuyor. Monster´ın teknik servisine yolladığımda termal macun yeniliyorlar vs diyorlar bana ama o yenilemeden sonra 96-97 derece oluyor işlemci ve 2 hafta sonrasında eski haline geri dönüyor. Oyunları yüksek ayarlarda oynamam genelde orta ayarlarda takılırım fakat yine de altında çift fanlı soğutucu varken ve fanlar da maksimum moddayken 98-99 derecede zar zor kapanmadan oynayabilirken artık onu da yapamıyorum çünkü kapanıyor. Evde bulunan orta boy bu serinletmek için kullanılan fanlardan birini bilgisayarın yanına taktığımda 97-98 derece falan oluyor ve kapanmıyor fakat hem aşırı gürültülü hem de aşırı yer kaplıyor. Termal macun kurumuş olabilir diye alt kısmını açıp termal macun sürülü yerlere baktım ve hepsi gayet iyi kuruluk vs yok. Neden olabilir ne yapmam gerekir herhangi bir önerisi olan var mı? Bilen var ise yazarsa gerçekten müteşekkir olurum.
Eğer gerekliyse diye tam sistem;
Ekran kartı: GTX 1060.
İşlemci: i7 8750H.
RAM: 16 (8x2) GB 2666MHz.
SSD: 256 GB (66 GB boş)
HDD: 1TB 7200 RPM (300 GB boş)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, olayın nedenini kesin olarak bilemem ama bir tecrübemi sizle paylaşmak isterim. Arkadaşım Monster bilgisayarını servise bakım göndermişti. Geri geldiğinde bilgisayar açıldıktan kısa süre sonra mavi ekran verip kapanmaya başlamıştı. Bunun üzerine arkadaşım 3-4 kere git gel yapmak zorunda kaldı ama bir türlü sorunu çözülmedi. En son gittiğinde fanlardan birini iyi monte etmediklerinden dolayı çalışmadığını farketmişler ondan dolayı kapanıyormuş. Velhasıl kelam, fanlarınızın iyi bir şekilde çalıştığından veyahut "çalıştığından" emin misiniz?

@ggwp9191 @light kola @223481 @tlh874 Öncelikle teşekkürler. Az önce kontrol ederken zaten vidaları çıkartıp tekrar taktım ve vidalar sıkılmış durumdaydı. Toz olayına gelecek olursak toz vardı fakat tozu düzenli olarak temizleyen biriyim yani tozlu değilken de oluyor bu kapanmalar. Fanların çalıştığından eminim çünkü hava çıkışlarından gelen hava var yüksek miktarda sıcak hava. Ayrıca Monster Control Center uygulaması üzerinden fanları kontrol edip sıcaklığa bakıyorum.

@ggwp9191 @light kola @223481 @tlh874 Öncelikle teşekkürler. Az önce kontrol ederken zaten vidaları çıkartıp tekrar taktım ve vidalar sıkılmış durumdaydı. Toz olayına gelecek olursak toz vardı fakat tozu düzenli olarak temizleyen biriyim yani tozlu değilken de oluyor bu kapanmalar. Fanların çalıştığından eminim çünkü hava çıkışlarından gelen hava var yüksek miktarda sıcak hava. Ayrıca Monster Control Center uygulaması üzerinden fanları kontrol edip sıcaklığa bakıyorum.
Sistem kaç senelik? Belki fanlar ömrünü tamamlıyor olabilir.

Güç profillerini değiştirmeyi denediniz mi? ofis modu ya da diğer modlara geçiş yapmayı

Güç profillerini değiştirmeyi denediniz mi? ofis modu ya da diğer modlara geçiş yapmayı
Güç profilinden kastınız şunlar mı?
Screenshot_2.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı