Tulpar T7 V19.3 açılırken "0xc000000e" hatası neden olur?

Caskorbian

Kilopat
Daha fazla  
Dostlar merhaba, Tulpar T7 V19.3 laptop kullanıyorum. Kullanırken bir problem olmasa da, bilgisayarı başlatırken "0xc000000e" hatası verip, BIOS'a gönderiyor. Hiçbir şey yapmadan tekrar otomatik başlattığında ise normal açılıyor. Birçok şey denedim ama çözümü bir türlü bulamadım. Resmen canı isterse BIOS'a atıyor, bazen de direkt başlatıyor. Yardımlarını bekliyorum. Farklı flashlarla format attım, düzelmedi.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-02-22 at 01.30.25.jpeg
    WhatsApp Image 2025-02-22 at 01.30.25.jpeg
    70,7 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
ya ssd de sorun var yada windows düzgün kurulmamış
yeni ssd aldım full bu sorundan dolayı, 2 soketide farklı farklı değiştim. soket veya ssd değil problem. windowsu 3 kere yanlış kurmuş olabilir miyim? sanki 2 farklı format flashı yapmıştım ama kurarken bir problem olmamıştı başka bilgisayarlara

BIOS/UEFI Ayarlarını Kontrol Edin​

Bilgisayarı açarken F2, DEL veya ESC tuşuna basarak BIOS’a girin.
Boot (Önyükleme) sekmesini bulun ve Windows’un kurulu olduğu diskin en üstte olduğundan emin olun.
Legacy yerine UEFI seçeneği aktif mi, kontrol edin.

Windows Kurtarma Ortamı ile Onarım Yapın​

Başlangıçta birkaç kez açılışta F8 veya Shift + F8 tuşlarına basarak Gelişmiş Başlangıç Seçenekleri menüsünü açmaya çalışın.
“Sorun Gider” → “Gelişmiş Seçenekler” → “Başlangıç Onarma” seçeneğini deneyin.

Az önce bilgisayar tekrar aynı hatayı verdi, boot ekranı bu şekilde;
SSD'yi görmüyor galiba ama kapatınca açılıyor, çok ilginç

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-02-22 at 02.46.05.jpeg
    WhatsApp Image 2025-02-22 at 02.46.05.jpeg
    110,9 KB · Görüntüleme: 30
Az önce bilgisayar tekrar aynı hatayı verdi, boot ekranı bu şekilde;
SSD'yi görmüyor galiba ama kapatınca açılıyor, çok ilginç
Evet, BIOS ekranına göre SSD'niz boot seçeneklerinde görünmüyor gibi görünüyor. Ancak bazen açıldığında çalışıyor olması, SSD'nin bağlantısında bir sorun olabileceğini veya BIOS'un onu tutarsız bir şekilde tanıdığını gösteriyor.

SSD'nin anakarta veya M.2 yuvasına tam oturmadığı durumlarda böyle hatalar olabilir.

BIOS SSD’yi bazen görüyor, bazen görmüyorsa SSD’nin ömrünün sonuna yaklaşmış olabileceğini veya güç dalgalanmalarından etkilendiğini gösterebilir.
BIOS’ta "UEFI Hard Disk Drive BBS Priorities" ayarına girip SSD'nin listede olup olmadığına bakın.
BIOS’un en güncel sürümde olup olmadığını kontrol edin ve gerekirse BIOS güncellemesi yapın.

Eğer sistem açıldıktan sonra SSD çalışıyorsa, BIOS’un başta tanımakta zorlandığı bir güç yönetimi problemi olabilir.
BIOS’ta "Fast Boot" veya "Secure Boot" gibi ayarları geçici olarak devre dışı bırakın.
Bilgisayarı farklı bir prize veya adaptöre takarak test edin (güç dalgalanmaları sebep olabilir)

SSD Donanımsal Sorun yaşıyor Olabilir
SSD sağlık durumunu kontrol etmek için "CrystalDiskInfo" veya "Samsung Magician" gibi bir yazılım kullanın.

Evet, BIOS ekranına göre SSD'niz boot seçeneklerinde görünmüyor gibi görünüyor. Ancak bazen açıldığında çalışıyor olması, SSD'nin bağlantısında bir sorun olabileceğini veya BIOS'un onu tutarsız bir şekilde tanıdığını gösteriyor.

SSD'nin anakarta veya M.2 yuvasına tam oturmadığı durumlarda böyle hatalar olabilir.

BIOS SSD'yi bazen görüyor, bazen görmüyorsa SSD'nin ömrünün sonuna yaklaşmış olabileceğini veya güç dalgalanmalarından etkilendiğini gösterebilir.
BIOS'ta "UEFI hard disk Drive bbs priorities" ayarına girip SSD'nin listede olup olmadığına bakın.
BIOS'un en güncel sürümde olup olmadığını kontrol edin ve gerekirse BIOS güncellemesi yapın.

Eğer sistem açıldıktan sonra SSD çalışıyorsa, BIOS'un başta tanımakta zorlandığı bir güç yönetimi problemi olabilir.
BIOS'ta "Fast boot" veya "Secure Boot" gibi ayarları geçici olarak devre dışı bırakın.
Bilgisayarı farklı bir prize veya adaptöre takarak test edin (güç dalgalanmaları sebep olabilir)

SSD donanımsal sorun yaşıyor olabilir.
SSD sağlık durumunu kontrol etmek için "CrystalDiskInfo" veya "Samsung Magician" gibi bir yazılım kullanın.

İlk olarak SSD yuvasını hiç kullanmadığım bir yuvaya düzgünce taktığımda bile aynı. İkinci dediğiniz priorities ekranı aşağıdaki ekteki gibi boş, anlamadım. BIOS güncellemesine bakacağım fakat dikkatimi çeken şey şu oldu; bilgisayar normal açıldığında açılırken "scanning and repairing Drive" veriyor, bu çıkmadığında 0x000000e hatası veriyor. Belki yardımcı olur. SSD sağlık durumunu kontrol edeceğim şu an etmedim ama 2 farklı SSD'de denediğim için SSD'den kaynaklandığını düşünmüyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-02-22 at 19.29.30.jpeg
    WhatsApp Image 2025-02-22 at 19.29.30.jpeg
    156,7 KB · Görüntüleme: 27
  • WhatsApp Image 2025-02-22 at 19.29.26.jpeg
    WhatsApp Image 2025-02-22 at 19.29.26.jpeg
    200,9 KB · Görüntüleme: 19
  • WhatsApp Image 2025-02-22 at 19.29.23.jpeg
    WhatsApp Image 2025-02-22 at 19.29.23.jpeg
    308,7 KB · Görüntüleme: 20

Technopat Haberler

Geri