Tunç kurt matematik izleyerek 8. sınıf olimpiyatlarında derece yapılır mı?

SubhanXd

Centipat
Selam.8. sınıfta okuyorum ve matematiği çok seviyorum. Sizce tunç kurt izleyerek amo, sasmo, Steam ahead, sımoc gibi olimpiyatlarda altın madalya kazanabilir miyim?

Sadece Tunç Kurt izleyerek kazanamazsın, olimpiyatlara katılmak için sağlam bir temelin olması gerekiyor. Olimpiyatlarda çıkan belli başlı konular var, onları çok iyi öğrenmen lazım (Sayılar Teorisi, Olasılık vb.) Hedefin çok güzel bence ama 8. sınıfı sağlam bir temel oturtmaya harcayıp lisede şansını denersen çok daha başarılı olursun.

Sadece Tunç Kurt izleyerek kazanamazsın, olimpiyatlara katılmak için sağlam bir temelin olması gerekiyor. Olimpiyatlarda çıkan belli başlı konular var, onları çok iyi öğrenmen lazım (Sayılar Teorisi, Olasılık vb.) Hedefin çok güzel bence ama 8. sınıfı sağlam bir temel oturtmaya harcayıp lisede şansını denersen çok daha başarılı olursun.
Temel üst düzey seviyede bence.Ben Azerbaycanda yaşıyorum o yüzden eğitim sistemi bir az farklı.10-11. sınıf konularını çok rahat yapıyorum.

Bu gibi konular oluyor 8. sınıf olimpiyatlarında:
Aritmetik ve Cebir
Geometri, Grafikler ve Ölçme
Pisagor teoremi
İstatistik
Düzensiz problem çözme (sayı kalıpları, bölme testleri, mekansal görselleştirme, mantık problemleri ve kriptogramlar dahil)

Sadece Tunç Kurt ile olacağını düşünmüyorum. Türk & Yabancı karışık YouTube videolarından ilham alarak kendinizi geliştirebilirsiniz.

Yabancı kanal olarak blackpenredpen ve 3Blue1Brown tavsiye ederim.

Teşekkürler.İnceleyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı