Turan Çıkıntısı Gerçek Midir ?

Sadece bizim ırkımızda değil çoğu ırkta görülüyor bu. Bebekken falan anneler emzirirken kolları oraya denk geliyor ve ona göre kafa şekli oturuyor. Hangi ülkedeydi tam olarak hatırlamıyorum Uzak Doğu' daydı, (bir zamanlar) kafalarının arkası düz olsun diye hep düz yere yatırıyorlarmış (tahtaya) çocukları (kucaklarına o tahtayı koyuyorlarmış).

Araştırmayı seviyorsan biraz bu konuya benzer bir konudan bahsedeyim.

Hun devletini biliyorsunuzdur umarım. Bizim atalarımızın ilklerinden. Bir kaynakta Hun' ların (atalarımızın) bebekler doğduktan sonra kafalarını sıkıca sarıyorlarmış ve kafaları biraz uzun ve ince oluyormuş. Bunu neden yapıyorlarmış diye sorabilirsiniz, cevaplayayım:

O zamanlar biz savaşçıyız :ajan:. Etrafta farklı ırklar ve düşmanlarımız çokmuş. Bir noktadan sonra bizimkiler ayırt etmekte zorlanmışlar Kendi ırklarını anlayabilmek için bu olayı hayata sokmuşlar. Hatta ilerleyen yıllarda çocukların süt dişleri dökülüp normal dişleri çıkınca, o dişleri bileyip farklı şekiller veriyorlarmış.

İlginç. Kaynağın linki elimde değil ama güvenilirdir.
 
Saf Türk mü var?

Biri beni mi cagirdi? :)
4 nesil önceme kadarini biliyorum eger saf Türk'lük bir meziyet ise...

Turan cikintisi olayina gelince, bence Türk bilim adamlarinin yaptigi en utanc verici arastirmadir.
Eger Türklük bunla ölcülecek ise. O bölgeyi cekicle yok etmeyi yeglerim.

Sevgiler...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı