Bu rehberim işinize yarayabilir, Intel işlemciler için de geçerlidir.
Rehberde güç seçenekleri ayarını "devre dışı" yapıyor ama siz oradaki seçenekler arasından size uygun olanı seçin. Devre dışı Turboboost'u tamamen kapatıyor çünkü.
![]()
Ryzen oyuncu laptoplarında sıcaklık ve fan sesi azaltma
Lenovo Ideapad Gaming 3 Ryzen 7 4800H model oyuncu laptopumun sıcaklık değerleri ve fan sesinden dolayı rahatsız oluyordum, boşta bile fan sesi rahatsız ediyordu. Bunun sebebi işlemcinin çok güçlü olmasından kaynaklandığını düşünerek ufak bir...www.technopat.net
Bu rehberim işinize yarayabilir, Intel işlemciler için de geçerlidir.
Rehberde güç seçenekleri ayarını "devre dışı" yapıyor ama siz oradaki seçenekler arasından size uygun olanı seçin. Devre dışı Turboboost'u tamamen kapatıyor çünkü.
![]()
Ryzen oyuncu laptoplarında sıcaklık ve fan sesi azaltma
Lenovo Ideapad Gaming 3 Ryzen 7 4800H model oyuncu laptopumun sıcaklık değerleri ve fan sesinden dolayı rahatsız oluyordum, boşta bile fan sesi rahatsız ediyordu. Bunun sebebi işlemcinin çok güçlü olmasından kaynaklandığını düşünerek ufak bir...www.technopat.net
Rehberinizdeki gibi yaptım fakat işlemci GHz olarak ne agresifte ne devre dışında ne de başka ayarda değişiyor. Ne yaparsam yapayım kendi kafasına göre 4/4.5 GHz bandında takılıyor.
Dengeli modda denedım güç tasarrufunda denedim y. Performansta denedim yok maalesef olmuyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.