Bir tartışmadır gidiyor, anlamış değilim. Süperbox kullananların zengin olduğunu saçmalayan bile olmuş. Süperbox, alt yapı bulunmayan bölgelerde 4G LTE üzerinden makul hızlarda bağlantı sunabilmek için çıkarılmış bir üründür. En azından ilk çıkış amacı budur. Evet ürünün fiyatı pahalıdır ve çoğu kişi tarafından (benim gibi) başka çareleri olmadığı için tercih edilmiştir. Fiyatı pahalıdır dedim ama ADSL'e kıyasla fiyat/performans göz önüne alındığında ucuz bile sayılır.
Fanatizm yapmak için söylemiyorum. 8 yıldır İstanbul da alt yapı olmayan bir bölgede yaşıyorum. 2 sene arayla Türk Telekom'un Ankara'daki genel merkezine alt yapı için dilekçe gönderiyorum ama ne gelen var ne de arayan. 3G ve 4G LTE teknolojileri çıktığından beri kullanıyorum. Fatura parasını zor denklediğim zamanlar oluyor ama geçmişi düşündüğümde bu pakete verdiğim 160 lirayı son kuruşuna kadar helali hoş olsun diyebiliyorum.
Uzun lafın kısası ben mecburiyetten kullandığım halde fiyat/performans olarak memnunun. Benim gibiler için memnun olmak zaten mecburiyet.
Mecburiyeti olmadığı halde kullanıp memnun olan da var olmayan da. Buna da saygı duyarım. Ama 35Mbps'e kadar çoğunlukla 8-12Mbps dowload, 1-2Mbps upload için 60-70 lira para ödeyen adamın buna pahalı demesine saygı duymam.